5 tipp szarkalábak ellen

A szarkalábak általában a legelső ráncaink, sokszor már a húszas éveink elején megjelennek. Először csak mosolygásnál fedezzük fel őket, majd más arcmozdulatoknál is, végül már grimasz nélkül is látszanak.  Mutatjuk, mi áll kialakulásuk hátterében és mit tudsz tenni ellenük!

Fortélyok a szarkaláb csökkentésére

Nem ígérjük, hogy az alábbi praktikákkal teljesen eltűnnek majd a szem körüli ráncaid, de azt garantáljuk, hogy pár hét múlva jelentős javulást tapasztalhatsz majd.

Prevenció

Érdemes minél fiatalabb korban elkezdeni a szemkörnyék specifikus ápolását, hiszen így hatékonyabban előzhetjük meg a szarkalábak, karikák, táskák kialakulását.

Nyilván azt nem vitatjuk, hogy a ráncképződés fő oka az öregedés, de azt azért le kell szögeznünk, hogy számos környezeti és életmódbeli hatás is hozzájárul a bőr ruganyosságának elvesztéséhez. A legnagyobb ártalmat a ráncképződést felgyorsító UV-sugárzás jelenti, amelytől óvnod kell szemkörnyék vékony és érzékeny bőrét – fényvédővel és/vagy napszemüveggel. Az arc fényvédelmére ideális a BABÉ Super Fluid használata, ami nemcsak 50 védőfaktorral védi bőrödet, hanem hialuronsavat is tartalmaz, amely nyugtatja, táplálja a bőrt. Szuperkönnyű textúrája bársonyos hatást kölcsönöz. Most BABÉ Ajakápoló stiftet adunk mellé ajándékba.

Rendszeres ápolás

A bőrfeszesítő hatóanyagok szuper segítséget adnak a szem környéki ráncok mélységének csökkentésében. A BABÉ Multi Korrektor halványítja a szem alatti sötét karikákat és táskákat, segít csökkenteni a szem és száj környékén kialakuló mimikai ráncokat. Hozzájárul a bőr rugalmasságának és feszességének visszanyeréséhez. Magas koncentrációban tartalmaz ránctalanító és energizáló aktív összetevőket: retinol, koffein, kollagén, hialuronsav, C-vitamin. Ezekről a hatóanyagokról biztosan hallottál már, de nem biztos, hogy ismeret hatásmechanizmusukat is. Mutatjuk, melyik összetevő miért fontos a bőrünk számára:

  • A mélyebb ránciok kialakulásnak oka sokszor a bőrszárazság, ezért fontos összetevő a hialuronsav, amely nagy vízmegkötő képességgel rendelkező anyag, ennek a hatásának hála csökkenti a ráncokat, és nedvességgel látja el a bőrt.
  • A C-vitamin antioxidáns tartalma miatt fontos,
  • a retinol serkenti a kollagénszintézist, és csökkenti a kollagén lebomlásának sebességét.
  • A koffein igazán sokoldalú hatóanyag, magas antioxidáns tartalommal bír, serkenti a vérkeringést, így oxigénben gazdag vért juttat a bőr rétegeibe és gyulladáscsökkentő hatással is bír.

Hétköznapi életmódpraktikák

Az alvás- elegendő folyadékbevitel – megfelelő táplálkozás életmódbeli szentháromság fontosságát természetesen itt is meg kell említenünk. Ha keveset alszol és iszol, a főtáplálékod pedig valamilyen cukros élelmiszer, akkor mindegy, hogy mivel kened az arcod, nehéz lesz elodáznod a ráncok megjelenését.

Vannak dolgok, amiket a bőröd miatt is fontos, hogy kerülj. Ilyen például a dohányzás, ami felgyorsíthatja a bőr normál öregedési folyamatát, hiszen pusztítja a kollagént és az elasztint. Ráadásul e rossz szokás következtében a bőrsejtekhez nem jut elegendő oxigén és tápanyag, ezért a bőr sápadttá válik, és hamarabb megjelennek az öregségifoltok is.

Relax

Akár autóban vezetéssel, akár a számítógép előtt töltesz hosszú napokat, szánj időt este a szemizmok ellazítására, pihentetésére. Dőlj egyszerűen hátra egy fél órára, a szemhéjadra tégy hideg borogatást és relaxálj, tudatosan ellazítva a szemkörnyéket. Vigyázat, függőséget okoz, hiszen ez a módszer nemcsak a szarkalábak, hanem a napi stressz levezetése szempontjából is rendkívül üdítő.

Arctorna

Az arcbőr izmainak ugyanúgy jót tesz a rendszeres edzés, mint a comb- vagy a fenékizmaidnak! Persze ne várj azonnali hatást, hiszen az arctorna egy szépségápolási hosszútávfutás. Konzekvensen kell csinálni, szánj rá legalább 3-5 percet reggel és este. Pár hét múlva már kezd láthatóvá válni az eredmény: az edzett, erős arcizom kisimítja a fölötte lévő apró ráncokat. Nézz szét az interneten, sokféle arcgyakorlat közül válogathatsz!