8 meglepő dolog, ami árt a bőrnek

Minden este lelkiismeretesen lemosod a sminked, nem jársz szoliba és használsz hidratáló krémet, ugye? Még többet tehetsz a bőrödért, ha a következő apróságokra is odafigyelsz!

1. Az ülés

Ki gondolná? Az a szomorú tény, hogy a sok ülés árt a bőrünknek is. Tanulmányok szerint feszesebb, egészségesebb azoknak a bőre, akik hetente kétszer legalább 30 percet sportoltak, mint azoknak, akik nem edzenek. A monitor, a számítógép, sőt a mobiltelefon fénye miatti hunyorgás sem tesz jót, ennek hatására megereszkedhet a bőr a szemünk környékén.

2. A túlzott arctisztítás

Nem lobbizunk az arctisztítás ellen, de vigyázz arra, hogy ne vidd túlzásba! A bőrünk természetes védőréteggel bír, amely nemcsak védi, hanem hidratálja is. A túlzott és a nem megfelelő tisztítással lemosod ezt a természetes védőréteget, így kiszáradhat és könnyebben ráncosodhat bőröd. A kíméletes arctisztításhoz kerüld a szappanos lemosást, használj inkább hidratáló arctisztítót! Tökéletes választás a BABÉ Micellás lemosóvíz és a BABÉ micellás arclemosó gél!

3. A mobiltelefon

Sokat hallhatsz arról, hogy nem egészséges, ha éjjel-nappal veled van a telefonod… Most az is kiderült, hogy a bőröregedést is gyorsítja az állandó mobilozás. Mivel a telefont mellmagasságban, vagy még lejjebb tartjuk, így a fejet és nyakat lefelé kell dönteni, ráadásul bolhabetűk silabizálása közben még hunyorítunk is. Ez sajnos nem tesz jót a bőrünknek. Ha a mobilt szemmagasságban tartod, akkor az arcod el tud lazulni, vagyis máris sokat tettél a ráncmegelőzésért.

4. A napszemüveg

Mindig legyen nálad napszemüveg és a legkisebb napsütés esetén is kapd elő a táskádból, különben észre sem veszed és hunyorogsz…  Válassz olyan típust, ami megfelelően véd az UV sugarak ellen, hiszen a szem és a bőr mechanikai védelme is fontos.

Ha nem hordod a látásjavító szemüvegedet, akkor is hunyorogni fogsz, ettől pedig sajnos korábban megjelennek és hamar elmélyülnek a szemkörnyéki ráncok.

Érdekes és kevésbé ismert tény, hogy a szemüvegnek nemcsak a lencséje, hanem a kerete is fontos. Kiderült ugyanis, hogy a szemüvegek fémkerete visszaveri a napfényt a szem körüli érzékeny bőrre, ami szintén nem tesz jót a ráncmegelőzésnek.

5. A szívószál

Környezetvédelmi szempontok és a bőröd miatt is – felejtsd el a szívószálat! Ha szívószállal szürcsölöd kedvenc italodat, közben észrevétlenül ráncolod a homlokodat, ráadásul a szád környékén is ráncok alakulhatnak ki. Ne féltsd a rúzsod, igyál inkább pohárból.

6. Aludj sokat, de hogy?

Azt már mindenki tudja, hogy a megfelelő mennyiségű alvás hiánya nyomot hagy a bőrön. Az sem mindegy azonban, hogyan alszol! Ha hason, vagy alvás közben sokat forgolódsz, a párnába fúrod az arcod az sajnos nyomot hagy bőrödön. Az alvási szokásokon nehéz változtatni, de már az is sokat segít, ha az ágyneműdet lecseréled szaténra vagy selyemre, ugyanis ezek jóval kíméletesebbek a bőrödhöz, mint a pamut!

7. Ránc vagy bajusz?

Gyantázod a szemöldököd és a szád feletti pihéket? Inkább ne tedd! A meleg anyagtól felpuhult bőr rángatása főbűn, amelyet nem lehet hosszú távon megúszni következmények nélkül. Marad a csipesz és a szőkítés.

8. Mindennapos cicaszemek

Tegye fel a kezét az, aki tud úgy tusvonalat húzni, hogy nem húzza közben kifelé a másik kezével a szemhéját! Hm… Senki? Sajnos ezzel az általános, megszokott mozdulattal egy baj van: nem kíméli szem körüli vékony bőrt. Számtalan trükk van arra, hogyan lehet tökéletes tusvonalat alkotni a szemhéj kifeszítése nélkül, próbáld ki, melyik az, amelyik beválhat nálad.