A bőrszárazság okai és egészségügyi veszélyei

A bőrszárazság komoly egészségügyi veszélyeket is okozhat!
A száraz bőr viszket, húzódik, hámlik, berepedezik, a tapintása érdessé válik. Nemtől függetlenül minden korosztályt érint és sajnos sokak életét megkeseríti. Sokszor annyira kelletlenné  válik, hogy állandó diszkomfort érzetet okoz, dekoncentrációt és alvászavart előidézve.

Egészségügyi veszélyei

Bőrünket nem csak a szépségének megóvása miatt kell védenünk, hanem azért is, mert épsége nagyon fontos. Ez az első védelmi vonal, mely a környezettől elválasztja szervezetünket. Védelmi szerepe összefügg a bőr hidratáltságával, mert a nem megfelelően táplált bőr nem látja el védelmi funkcióját. Száraz bőrön könnyebben előfordulhatnak bakteriális, gombás fertőzések, ugyanis ilyenkor a bőr mélyen berepedezhet és az ily módon sérült felületen keresztül a kórokozók könnyebben behatolnak a bőr mélyebb rétegeibe. A száraz bőr könnyebben irritálódik, allergizálódik emiatt gyakrabban alakul ki rajta gyulladás, sőt, elhúzódó esetben ekcéma is.

Mi az oka a bőrszárazságnak?

Sok tényező állhat a háttérben, a környezeti hatásoktól a genetikai meghatározottságig. Leggyakrabban azonban a bőrt érő külső hatások okozzák a panaszokat, ilyenek például a fűtés miatti száraz levegő, a napozás, a forró fürdő, a kemény víz. Az idő is ellenünk dolgozik, sajnos bőrünk  korunk előrehaladtával egyre szárazabbá válik.

A megoldás a hatékony bőrápolás

Bőrszárazság esetén a legfontosabb teendő a bőr hidratálása, napi két alkalommal történő ápolása.

A Bio –Oil Gél Száraz Bőrre egy forradalmian új, olaj alapú gél. Klinikailag bizonyítottan helyreállítja, táplálja és kondicionálja a bőrt. A krémek és testápolók kb. 70%-a víz, amely semmilyen módon nem hasznosul a bőrben, míg a Bio-Oil Gél Száraz Bőrre mindössze3% vizet tartalmaz, vagyis szinte teljes egészében aktív. Regenerálja a szárazságtól berepedezett bőrfelületet, azonnali megkönnyebbülést és intenzív, tartós hidratáltságot biztosítva bőrünk számára. Összetevői könnyen felszívódnak és védőréteget képeznek a bőrön, amely ellenáll a nedvességveszteségnek és helyreállítja a száraz bőr optimális, hidratált állapotát és a bőr természetes védekező képességét. Természetes összetevőkből készült, parabén- és tartósítószer-mentes.

Egyéb praktikák:

  • Kerüld a bőrt szárító hatású szappanok, tusfürdők használatát és válassz illat- és szappanmentes tisztálkodószereket.
  • A hosszú, forró fürdő helyett válaszd a rövid, langyos zuhanyt.
  • Lehetőleg csak rövid ideig tartózkodj a szabad levegőn szeles, hűvös időben
  • Kerüld az uszodát bőröd regenerációjáig.
  • Viselj pamut és selyem holmikat, melyek hagyják lélegezni a bőrt.
  • A ruhák mosásakor használj illatanyagoktól mentes folyékony mosószereket vagy mosódiót és öblítsd át többször a ruhákat tiszta vízzel.