Arcápolás férfiaknak: nemcsak a piperkőcöknek!

Az egészséges bőr épp olyan fontos dolog a férfiaknál, mint a nőknél. Tegyük hát félre a férfi-bőrápolással kapcsolatos negatív előítéleteket és tisztázzuk, milyen bőrápoló szerekre van szüksége egy átlagos férfinak.

A férfiak bőrének specifikumai

Vitathatatlanul vannak különbségek a női arcbőrhöz képest:
A férfi bőr 15-20%-kal vastagabb, mint a hölgyeké és több kollagént tartalmaz, ezért a bőröregedés jelei csak később jelennek meg náluk (igen, tudjuk, ez rendkívül igazságtalan!). Viszont a magasabb tesztoszteronszint miatt a faggyúmirigyek több olajat termelnek, ennek következtében (főleg a fiataloknál) az urak bőre zsírosabb és pattanásosabb.

Ezen eltérések mindegyike a hormonális különbségeknek köszönhető, ugyanakkor fontos megemlíteni, hogy ezek nem befolyásolják az alapvető bőrápolási igényeket (forrás: Gender Medicine, 4. szám, 2007/12. 308-328.). Vagyis ugyanazokkal a bőrproblémákkal küzdenek az urak is: száraz vagy éppen zsíros bőr, bőröregedés, irritáció- ezért az alap bőrápolási szokásaik nem kell, hogy sokban különbözzenek a hölgyekéitől.

Arctisztítás

Először is tisztázzuk: sem a sima vizes, sem a szappanos arcmosás nem megfelelő. Előbbi nem tisztít megfelelően, utóbbi nem tesz jót a bőrnek. Mivel a legtöbb férfi ösztönösen irtózik a vattakorongoktól, ezért a bőrtípusnak megfelelő habzó arclemosó használatát javasoljuk. Normál és száraz bőrre jó választás a BABÉ Micellás Lemosó Gél, amely irritáció nélkül távolítja el a szennyeződéseket a bőrről. Zsíros bőrre a BABÉ Stop Akn mélytisztító gél alkalmazását ajánljuk, mert segít megakadályozni a pórusok elzáródását, meggátolni a baktériumok szaporodását, szabályozza a faggyútermelést, és mattítja a fénylő arcbőrt.

A hidratálás nem csak nőknek jár

A hidratálás nemcsak a ráncok és barázdák megelőzésére jó, hanem a kellemetlen húzódó-viszkető bőrszárazság is elkerülhető általa. A BABÉ 24H Hidratáló krém-gél könnyen felszívódik, akár a vastag arcszőrzeten is áthatol és ápolja a bőrt. Zsíros, aknéra hajlamos bőrre a BABÉ Stop AKN mattító hidratálót ajánljuk, amely normalizálja a túlzott faggyútermelést, mattító, nyugtató aktív összetevőkkel rendelkezik.

Fényvédelem

Ugyanolyan fontos, mint a nőknél, hiszen a megfelelő UV védelem nemcsak az idő előtti bőröregedéstől óv meg, hanem az egészség megőrzése miatt is fontos. A férfiak számára extrán számít a szuperkönnyű textúra, ezért is ideális a BABÉ Super Fluid, amely magas fokú fényvédelmet biztosít, érzékeny bőrre is használható, nyugtatja a bőrt és gyorsan felszívódik, nem hagy ragacsos érzést maga után a bőrön.

A borosta és a szakáll

A jól ápolt arcszőrzet szexi és férfias, ám alapos táplálást igényel. Ehhez olyan terméket kell keresni, amely nem csak arról gondoskodik, hogy szakáll/borosta puha és hidratált legyen, hanem a bőrirritációt is minimalizálja. Érdemes erre a célra kipróbálni a Bio-Oil Natúrt amely ápolja, hidratálja az arcbőrt és szakállolajként is kiváló!

Összességében elmondhatjuk, hogy mindkét nem számára ugyanolyan fontos a bőrápolás, és mind a férfiak, mind a nők bőrápolási rutinjába kiválóan beilleszthetők a BABÉ és a Bio-Oil termékei .