Az igényes férfi ápoltságának alapjai

Az erősebbik nem képviselőinek nagy része felvonja a szemöldökét, ha egy mondatban hallja azt a két szót, hogy szépségápolás és férfi. Az urak közül vannak, akik semmit sem, vagy csak nagyon keveset hajlandóak tenni, ha a napi test-, és arcápolásról van szó. Pedig nem kell ahhoz feminimnek lenni, hogy egy férfi szépségápolási rutinnal rendelkezzen! Szögezzük le, hogy egy igényes, ápolt férfinak ugyanúgy szüksége van egy testápolási rutinra, mint egy önmagára adó hölgynek.

Az igényesség túlmutat azon, hogy egy férfi mennyire stílusosan öltözködik. Attól még nem lesz valaki metroszexuális, hogy rendszeresen tisztítja, ápolja arcát és arcszőrzetét. A férfi szépségápolás napjainkban már alapvető civilizációs norma, amelytől senki nem lesz férfiatlan.

Csak hogy tisztázzuk, a metroszexualitás sem szitokszó. A szóösszetétel a metropolitan és a heterosexual angol szavakból keletkezett, annak az életmódnak a jellemzésére, amit a nagyvárosban élő, többnyire egyedülálló férfiak követnek: sokat törődnek a külsejükkel, a divaton túl fodrászra és kozmetikumokra is költenek. Sokak kedvence, David Beckham a metroszexualitás tipikus képviselője – és lássuk be, egyáltalán nem férfiatlan.

Mutatjuk az alapokat, melyek hozzátartoznak egy igényes férfi rendszeres szépségápolásához:

HAJÁPOLÁS

Egy jól formázott, ápolt frizura kiemeli az előnyösebb arcvonásokat és a hölgyek számára rendkívüli vonzerővel bír. Ideje tehát elfelejteni a zuhany alatt tusfürdővel kutyafuttában elvégzett hajmosást és a zselétől ragadó, merev hajat!

Amire érdemes odafigyelni:

  • A férfiak haja gyorsabban zsírosodik a magasabb tesztoszteron szint miatt, ezért minimum heti 2-3 alkalommal érdemes hajat mosniuk.
  • Az egyik probléma, mely gyakran érinti a férfiakat, az a hajhullás és az ebből adódó kopaszodás. Ha túl sok hajszál tűnik el a lefolyóban, érdemes bevetni a BABÉ Energizáló sampont, melynek speciális formulája segít megakadályozni a genetikai, diffúz és a foltokban történő hajhullást.
  • A másik szintén gyakran előforduló gond a korpásodás. Ennek a kellemetlen és sajnos jól látható problémának az elkerüléséhez, kezeléséhez olyan sampont kell alkalmazni, mely a fejbőr kiszárítása nélkül segít a korpa eltávolításában, hozzájárul a faggyútermelés szabályozásához és enyhítheti a viszketés érzését. Ideális megoldás erre a BABÉ Sampon Zsíros, Korpás Hajra.

A BOROSTA ÉS A SZAKÁLL

A jól ápolt arcszőrzet szexi és férfias, de számolj azzal, hogy akár a borostát, akár a szakállt választod, több időt fogsz a fürdőben tölteni, mint eddig. A mosás-vágás- formázás trión túl az alapos táplálást sem szabad elfelejtened, mely nem csak arról gondoskodik, hogy szakállad puha és hidratált legyen, hanem a bőrirritációt is minimalizálja. Próbáld ki a Bio-Oil Natúrt erre a célra, ápolja, hidratálja az arcbőrödet és szakállolajként is kiváló!

A HIDRATÁLÁS NEM CSAK A NŐKNEK JÁR

Vannak, akik a nyilvánosság előtt viccesnek, sőt cikinek tartják, hogy krémezzék magukat, de hidd el, titokban ők is rájárnak a barátnőjük arcápolójára.  A hidratálás nemcsak a ráncok és barázdák megelőzésére jó, hanem a kellemetlen húzódó-viszkető bőrszárazságot is elkerülheted általa. A BABÉ 24H Hidratáló krém-gél könnyen felszívódó gél, mely akár a vastag arcszőrzeten is áthatol és ápolja bőrödet.

SZÁJHIGIÉNIA

Akár randi, akár megbeszélés várjon is rád, fontos az üde lehelet. A Doloseptyl szájvíz egydózisos kiszerelésének köszönhetően könnyen elfér akár a zsebedben is, így nem kell többé a rossz lehelet miatt aggódnod!

AZ ÁPOLT KÉZ FÉL SIKER

Tudtad? A nők kétharmada elsőnek a férfiak kezét figyeli meg. Érthető, hiszen a kezeink állapota sok mindent elárul rólunk! A tiszta körmön kívül bőröd ápolásárai is ügyelned kell, hiszen a száraz, érdes kéz senkiben nem ébreszt vágyat – és ez a megállapítás a lábfejekre is igaz. Válassz gyorsan felszívódó, hosszan hidratáló készítményt kezed és lábad ápolására! Ami a lábaidat illeti, a Medimento sarok- és lábápoló krémben nem fogsz csalódni, kezeidre pedig vesd be a Medimento kézkrémet!