Baba emlékek, amiket évek múlva is örömmel nézegetsz

Kisbabád van? Mint mindenki, biztosan Te is azt gondolod, hogy sosem fogod elfelejteni ennek a korszaknak az emlékeit. Hiszen annyira várjuk az első mosolyt, azt, hogy a baba mászni kezdjen, az első kimondott szavát és még annyi-annyi mindent, amit örökké meg akarunk őrizni a szívünkben. Bármennyire hosszúnak tűnnek most ezek a napok, hidd el, hogy a mostani időszak egy szempillantás alatt el fog szaladni… Épp ezért praktikus megörökíteni ezeket a pillanatokat magatok és a cseperedő csöppség számára. Mutatunk néhány tippet, hogyan csináld!

Babanapló

Érdemes naplót vezetned, mert bár azt gondolod, hogy sosem fogod elfelejteni a most megélt érzéseket, eseményeket, hidd el, annyi minden történik, hogy később nehéz lesz beazonosítani, hogy mi mikor történt. Kellemes (néhol megható, néhol mulatságos) lesz később felidézni ezeket az emlékeket!  A babanapló ráadásul nemcsak a csemete és a családi nosztalgia szempontjából fontos, hanem később gyakorlati szerepe is lesz. Például az iskolaérettség felmérése során sok-sok olyan kérdést fognak feltenni, amihez elkel némi segítség a babanaplóból: mikor kezdett el kúszni, mászni, mikor kezdett el beszélni, stb. Egy gyermek annyi élményt ad, hogy pár év elteltével már nem fogod mindegyiket pontosan tudni a napló nélkül. A babanaplóba a jegyzetek mellé fotókat, tárgyakat is ragaszthatsz, belekerülhet például az ultrahangfotó, a kórházi karszalag. Írhatod egyes szám második személyben is: a babádról, neki: „Ma kimondtad az első szavadat” „Ma tetted meg az első lépéseidet kapaszkodás nélkül”. Pár év múlva elővehetitek és átlapozhatjátok a gyerekkel együtt minden születésnapján, felidézve milyen nagy utat tett máris meg, mennyi minden történt vele eddigi életében.

Emlékőrző doboz

Nevezz ki egy „babaemlékek” dobozt, melyben megőrzitek a kedvenc babajátékot, a legkedvesebb ruhadarabot, első babazsúr meghívóját, az első fogacskákat – bármit, amit fontosnak éreztek. Így elkerülhetitek, hogy egy-egy kulcsfontosságú holminak váratlanul lába kéljen. Előre szólunk, hogy az emlékbe eltett tárgyak még évek múltán is könnyeket csalhatnak a szemetekbe, miközben azon tűnődtök, hogy milyen gyorsan elszálltak a babaévek.

Fotók és videók

A mindig kéznél lévő okos telefonoknak hála rengeteg fotó és videó készül a pici mindennapjairól. Töltsd le rendszeresen ezeket, és rendezd mappákba, hogy tudd, mi mikor történt. Érdemes előhívatni a számodra legkedvesebb képeket és akár a babanaplóba beragasztani, akár fotóalbumba rendezni – hidd el, hihetetlenül gyorsan el fog múlni ez a csodás időszak, ezért később felbecsülhetetlen értékkel bír majd egy-egy tökéletes pillanatot elkapott fotó.

Baba láb lenyomat készítő

Abszolút must have az icipici kezekről és lábikókról készített cuki lenyomat. Jópofa ötlet, amit ráadásul könnyű megvalósítani, a végeredmény pedig dekorációs elemként helyet kaphat a lakás bármely pontján.

Sokféle készletet találsz a bébi kezek és tappancsok megörökítéséhez, gondosan válogass és olyat válassz, amely bőrbarát és újszülötteknél is használható, a bőrön maradó anyag könnyen lemosható és a ruhából is kimosható. Figyeld a Szeress Okosan Facebook oldalt, mert hamarosan nyereményjátékot hirdetünk és a játék résztvevői között kisorsolunk 5 db MybbPrint hűtőmágnes készítő készletet, mellyel 3D-s kéz- és láblenyomatot örökíthetsz meg, a cuki ráncokkal és redőkkel egyetemben. Játssz velünk és készíts 3D-s emlékeket!


Az emlékek elraktározása mellett persze ne felejtsétek el megélni a pillanatot sem, élvezzétek ki e csodás időszak minden percét!