Bizarr szépségtrendek, amelyeket jobb, ha kerülsz

Sok hasznos dolgot találhatunk a neten, ugyanakkor mielőtt bárkit leutánoznál, jobb, ha utánajársz, valóban jót tesz-e bőrödnek az, amit épp elkövetni készülsz. Lássuk be, egy közösségi média sztárt nem lehet hiteles hírforrásként elfogadni ebben a témában… Mutatunk pár extrém, de népszerű dolgot, amelyekről mindenképp lebeszélnénk.

Slugging

Koreai trend, mostanában sokat olvasni róla és több száraz bőrű követő esküszik, hogy teljesen megváltoztatta a bőrét. A slugging lényege az, hogy éjszakára vastagon bekened az arcod vazelinnel vagy paraffinnal és reggelre az arcbőr feltöltődik – legalábbis a slugging hívei szerint.  Úgy képzeld el, mint egy párakötést, mely nem engedi át a levegőt és a vizet, vagyis vazelin alá felvitt hatóanyag csak a bőr felé tud távozni. Hm, eddig úgy tűnik, egész logikus, nem? A probléma az vele, hogy csak addig tartja bent a bőrben a nedvességet, amíg le nem mosod. Ráadásul bőrproblémákhoz is vezethet, hiszen a vazelin eltömi a pórusokat, sőt, ha gyakran használod a módszert, nagyobb gondokat is okozhat:   a bőr felázhat, akné, rozácea, sőt allergiás reakció is kialakulhat.

Bőrfehérítés

Ez egy hosszú sztori, hiszen már a középkorban is hófehér bőrre vágytak a nők, akkoriban kimondottan ciki volt barnának lenni az előkelőbb körökben. Sokszor még az életüket is kockára tették a porcelánbőrért: I. Erzsébet és kortársai ecettel kevert, ólomtartalmú „alapozót” használtak- mentségükre szolgáljon, hogy akkoriban még nem tudták, hogy az ólom halálos méreg. A mai bőrfehérítők már nem tartalmaznak ólmot, viszont a hatóanyagként többnyire bevetett hidrokinon szintén nem veszélytelen, már a világ számos országában betiltották a hidrokinont tartalmazó termékeket.  Ha pigmentfoltok ellen küzdesz, vesd be a Bio-Oil Natúrt, ami elősegíti a pigment foltok és a hormonális ingadozások, a bőrfehérítők, illetve a túlzott napfény következtében kialakult foltok kinézetének javítását. Garantáltan nem tartalmaz semmi mérgezőt, hiszen 100%-ban természetes összetevőkből készül.

Házilag kutyult szerek

Huh, mennyi otthoni szépítő csodaszer receptet találni a neten! Addig is nincs baj, amíg joghurtot, tojást és egyéb ártalmatlan dolgokat mixelsz és kensz magadra. Amikor viszont már „profi” vegyszereket rendelnél online, hogy az internetről kotyvassz magadnak bőrápolót, akkor inkább csapj a kezedre! Nagyon veszélyes is lehet, örülhetsz, ha bőrirritációval megúszod! Fogadd el, hogy a steril kozmetikai laborokban szakemberek által készített bőrápolókkal jobban jársz, mintha laikusként, idegen emberek tanácsára, számodra ismeretlen vegyi anyagokból a tiszta, de nem steril konyhádban magadnak készítenél valami kencét.

A fogkrém és a pattanás esete

Nagyon régi módszer, amely most újra gőzerővel terjed, hála Tik-Tok sztároknak: kenj a pattanásodra este egy kis fogkrémet és reggelre volt-nincs a csúnya vörös gumó. Lássuk be, ez csak városi legenda! Bár a legtöbb fogkrémben triklozán van, ami antibakteriális hatású, de a többi a fogkrémben lévő hatóanyag (pl. szódabikarbóna, alkohol vagy akár hidrogén peroxid) nem tesz jót az arcbőrünknek. Hagyd a fogkrémet, használj professzionális készítményt! A BABÉ Stop Akn termékek biztonságosak, hatékonyak és az áruk is kedvező.

Óvatosan a szájjal!

Minden nő duzzadt, telt ajkakra vágyik, nem csoda hát, hogy rengeteg tippet találni ennek előidézésére. Vannak kimondottan durvák, el sem hiszed, mennyire:

https://www.instagram.com/p/CErz8T5h1OE/

Talán nem ennyire drasztikus a pálinkáspohár módszer, melynek az a lényege, hogy a szádra illeszted feles poharat és kiszívod belőle a levegőt. Ha jól csinálod, az ajkaid a vákuum hatására megduzzadnak (igaz, ez korántsem tart örökké), de ha rosszul, akkor úgy fogsz kinézni, mint akit egy kocsmai verekedésen szájon csaptak, még véraláfutásokkal is számolnod kell. A fahéjas vagy a csípős keverékkel való ajakdörzsölés sem veszélytelen móka, bőrirritációt és erős fájdalmat is bezsebelhetsz a pirosra csípett, duzzadt  ajkak mellé.