Ezt kell tenned, hogy a tetoválásod valóban tartós legyen!

Te is kellesz ahhoz, hogy az elkészült tetoválásod tartós és szép legyen. Egy szép tetoválás csak félig múlik a tetováló tudásán, a másik fele rajtad áll! Sokat tehetsz bőröd megfelelő felkészítésével és utókezelésével: nemcsak gyorsabban gyógyul majd a heg, de elkerülheted a színhiányos területek kialakulását is és szép, egyenletes és hosszan tartó színben pompázik majd az alkotás. Mutatjuk, hogyan csináld!

A bőr előkészítése

Az utókezelés szükségességéről biztosan hallottál már, de jó, ha tudod, hogy a bőr előkésztése is lényeges! Ha a tetoválandó felület hidratált, akkor a jó bőrminőséggel megkönnyíted és felgyorsítod a munkafolyamatot és a gyógyulást is. Ha bőröd száraz, akkor a tetoválónak nehezebb dolga van, hiszen a tű ilyenkor nem siklik a felületen, vagyis jobban meg kell dolgoznia a bőrt, és ettől nemcsak fájdalmasabb lesz a művelet, de megnő a hegesedés kockázata is. Épp ezért szánj rá pár hónapot és készítsd elő bőrödet a tetováláshoz! Ezekre figyelj:

  1. Folyadékbevitel: A megfelelő vízháztartás elősegíti a bőr rugalmasságát és hidratáltságát, ezért minimum 3 liter folyadékot (lehetőleg vizet) fogyassz naponta.
  2. Érdemes olyan vitaminkészítményt szedned, amit kifejezett a bőr szerkezetének megóvására készítenek – nézz szét az interneten, igen széles a kínálat az ilyen jellegű táplálékkiegészítőkből. A megfelelő kollagénképződéshez és a vitaminok, nyomelemek jobb felszívódásához szedj Flexipure Original tablettát!
  3. Használj minőségi testápolót! Nézz szét kínálatunkban és válaszd a bőrtípusodnak leginkább megfelelő készítményt!

Az utókezelés fontossága

Minden tetoválás egy kisebb trauma a bőrnek, ezért támogatnod kell a gyógyulását. A tetovált bőr ápolására szánt idő mindig kifizetődik! A bőr kevésbé feszül a gyógyulás során, puha marad, nem alakul ki varasodás, ami fontos, hiszen ez a festék leválásával járhat. Megfelelő utókezeléssel kisebb a fertőzések kockázata, és több festékanyag marad a tetoválás szempontjából legfontosabb bőrrétegben, az irhában. A gyorsabb sebgyógyulás miatt tehát szebb, intenzívebb színű végső tetoválásod lesz.

Használd a Bio-Oil bőrápoló olajat tetkód ápolására vagy válaszd a 100%-ban természetes összetevőkből készült verzióját a Bio-Oil Natúrt! Mélyen felszívódik a bőrbe, segít regenerálni a bőrsejteket, enyhíteni a gyulladásos tüneteket, növelni a bőr nedvességtartalmát, javítja a heg és az azt körülvevő bőrfelület minőségét és tónusát, valamint hozzájárul a sérült bőr gyógyulásához. Nyugtatja a bőrt, csillapítja a viszketést és alkalmas napi többszöri használatra is. Az eredmény: gyorsabb gyógyulás, hidratált és puha bőr.