Hegmesék – Arctályog

Történetünk főhősének Polgár Zsuzsának sosem voltak korábban bőrproblémái. Még a pattanásokat is sikerült megúsznia, épp ezért volt fura, amikor megjelent egy pattanás az arccsontján…

Zsu először bosszankodva figyelte a pattanásnak tűnő valamit, és nagy önuralmat tanúsítva nem piszkálta a piros duzzanatot. Eltelt néhány nap és mivel a pattanás sem megérni, se elmúlni nem akart, sőt, nőttön-nőtt, ezért szakemberhez fordult vele. Ez egyáltalán nem volt egyszerű, hiszen Zsu története a Covid járvány 3. hullámának idején kezdődött…

Amikor Zsut már rázta a hideg, az ominózus duzzanat pedig körülbelül 2 cm-es körben bedagadt, lüktetett és élénkpiros volt, nem halogatta tovább a dolgot és felkeresett egy kozmetológust. A kozmetológus megállapította, hogy ez nem egy besült pattanás, hanem valami komolyabb dolog, ezért gyulladáscsökkentő krém használatát javasolta és továbbirányította egy plasztikai sebészhez. A gyulladáscsökkentő krém valamelyest lehúzta a gyulladást, de a plasztikai sebésznél kiderült, hogy ez egy tályog, amit el kell távolítani. Sajnos a tályog viszonylag gyakran előforduló bőrprobléma, melynek kialakulásához nem kell más, mint –akár egy egészen apró – bőrfelszín sérülés, melyen keresztül baktériumok jutnak a bőrbe és ez a bőrszövet gyulladásos reakciójához vezet. Zsu esetében a tályog elhelyezkedése arra utal, hogy valószínűleg az arcmaszk picit felsérthette az arccsontján a bőrt és így indult a fertőzés.

Öröm az ürümben, hogy Zsu még időben fordult orvoshoz, mert a tályog esetében fontos, hogy minél hamarabb kezeljék, hiszen minél tovább vár az ember, annál nagyobb a duzzanat és így nagyobbat kell vágni az eltávolításához. Zsu arcáról a plasztikai sebész helyi érzéstelenítéssel, 2 cm széles körben kivágta a tályogot, majd összevarrta a vágást.


Egy, az arcon lévő heg a legtöbb nő számára kellemetlen, de Zsu számára a munkájából fakadóan (modell, influencer, blogger) fontos a külső, így ő kimondottan félt attól, hogy nyoma marad a beavatkozásnak. 1 hét múlva ment varratszedésre, az eredmény:


A heg hangsúlyos helyen van, ráadásul nemcsak a bőr színe volt más ezen a területen, de a műtét miatt a bőr is egyenetlenné vált, a seb helyén bemélyedés képződött, ami sminkkel sem fedhető teljesen el. Mivel Zsu már ismerte a Bio-Oil-t és korábban striák ellen sikerrel alkalmazta, így nem volt kérdés számára, hogy a heget is a Bio-Oil Bőrápoló Olajjal fogja kezelni. Napról-napra szemmel látható volt a változás, a Bio-Oil-tól puhább és egyenletesebb lett a bőrfelszín és a seb színe is sokat fakult. Már egy hét használat után alig látszott a heg, pár hét alatt pedig szinte teljesen eltűnt.

Egy hét Bio-Oil használat után

 

3 hét múlva