Hírességek sebhelyei

Bőrünkön viseljük az életünk történetét. A kisebb-nagyobb sérülések nyomai mögött emlékek állnak, minden hegnek van története. Gyerekkori esések, balesetek, műtétek – számtalan ok húzódhat meg egy sebhely mögött. Nem kell szégyelljük hegeinket!  A pozitív testkép, az önelfogadás, önmagunk felvállalásra egyre szélesebb körben népszerű, egyre menőbb megmutatni magunkat úgy, ahogy vagyunk, photoshopos retusok, szűrők nélkül. Ugyanakkor a legtöbb embernek nehéz elfogadnia és szeretni tökéletlenségeit… Talán segít kicsit, ha megnézzük, milyen sok ismert ember van, akik soha nem próbálják elrejteni hegeiket. Mutatjuk őket és a hegeik mögött lévő történeteket!

Jason Momoa

A szemöldökét átszelő sebhelyet 23 éve szerezte, méghozzá egy hollywoodi bárban. Egy férfi támadt rá és egy üvegdarabbal megvágta az arcát. Korántsem csak egy karcolás volt ez, hiszen 140 öltéssel kellett összevarrni a sérülését. Tedd a szívedre a kezed: ugye inkább látod a hegét szexepilnek, mint hibának?

 

Sharon Stone

Bizony, a híresen szép Sharon Stone sem tökéletes! Egy hosszú heg van a nyakán, amiről az emberek ráadásul sokszor azt feltételezik, hogy egy arcplasztikai műtét nyoma. Pedig nem ez az igazság, a sebhely egy gyermekkori balesetből származik, lovaglás közben nekiszáguldott egy kifeszített kötélnek, amely felhasította a nyakát.

 

Keanu Reeves

Voltak az életében igen nehéz időszakok, ezek emlékéül szolgál a hasán lévő sebhely. Egy éjszaka lámpa nélkül motorozott a Topanga Canyonban és egy hegy oldalának csapódott. Egy interjúban elmesélte, hogy az esés után fél órát töltött az út szélén, mielőtt a segítség megérkezett, annyira közel az úthoz, hogy az esés után levett bukósisakján áthajtott egy teherautó. Törött bordákkal és repedt léppel szállították kórházba. Nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy örülhetünk, hogy megúszta egy heggel.

 

Seal

Vele kapcsolatban mindenkinek eszébe jutnak a sebhelyei, büszkén viseli őket. Miért is ne tenné? Sem a szakmai sikerében nem korlátozták a hegek, sem a magánéletében, hiszen feleségül vette az egyik leggyönyörűbb modellt, Heidi Klumot. Sebhelyei egyébként egy gyermekkori lupus nevű autoimmun betegség következményei.

 

Kate Middleton

Katalin hercegné bal halántékán, a hajvonalához közel van egy jól látható heg, melyet ha szeretne, a hajával el tud rejteni.  Mint tudjuk, a királyi család fotóit sokan nagyító alatt figyelik szerte a világban, így amikor 10 éve valaki felfedezte a heget, rögtön elindultak a találgatások és a pletykák. Ez odáig fajult, hogy végül a Kensington Palota közleményben tudatta, hogy a hercegné gyerekkorában szerezte a sebhelyét, egy operáció eredményeként.

 

Catherine Zeta Jones 

Az Oscar-díjas színésznő gyermekkorában elkapott egy súlyos fertőzést, mely a légzését is befolyásolta, ezért gégemetszést kellett rajta végrehajtani. Sokan javasolták már neki, hogy távolíttassa el a nyakán lévő sebhelyet, de ő ragaszkodik a hegéhez. Azt mondja, ez a sebhely mindig emlékeztetni fogja arra, mennyire törékeny is az élete.

 

Harrison Ford

Az állán lévő sebhelyet még 1964-ben szerezte. Akkor még egy áruházban dolgozott, és egy reggel munkába igyekezett, amikor ráébredt, hogy elfelejtette bekötni a biztonsági övét. Miközben az öv becsatolásán ügyködött, autója letért az útról és egy telefonpóznának ütközött. A nagy erejű becsapódáskor a színész állával a kormánykeréknek csapódott, majd kirepült a szélvédőn. A sebhely később saját sztorit kapott több filmjében is, az Indiana Jones története szerint egy ostor okozta, a Dolgozó lányban az általa játszott karakter pedig azt állítja magáról, hogy egy utcai támadásnál szerezte.

 

Sean Bean

Harrison Fordnak köszönheti sebhelyét, a Férfias játékok forgatásán ugyanis Ford véletlenül megütötte egy hajóhoroggal. Beannek saját állítása szerint kimondottan előnyére vált a heg, mert a korábbinál sokkal macsóbbnak hat tőle. A Sharpe lövészei c. film forgatásakor a sminkesek szándékosan hangsúlyozták a sebhelyét, hogy erősítsék karaktere háttértörténetét. A heg a Bean által játszott más karaktereket is (Boromir A gyűrűk urában és Odüsszeusz a Trójában) is erősítette, Bean szerint élettapasztalatot és világfáradtságot tükröz.

Vannak tehát, akik büszkék a hegeikre, hiszen arra emlékeztetik őket, hogy túléltek egy nehéz időszakot. Neked sem kell szégyellned sebhelyeidet! Ha azonban szeretnéd halványítani őket, akkor használd a Bio-Oil-t! Minél újabb a hegesedés, annál nagyobb javulás várható, viszont a MEDUNSA és a proDERM tanulmányai kimutatják, hogy látható javulást érhetünk el a régi hegeken is a Bio-Oil rendszeres használatával.

További információ