Így tüntesd el a karikákat a szemek alól

Fáradt vagy? Nem aludtál eleget? Sajnos ilyenkor a tükörbe nézve nem lehet nem észrevenni a karikákat a szemed alatt. Megmutatjuk, hogyan fedd el a fáradtság nemkívánatos jeleit!

Tél végén, fakó arcbőrrel még inkább meggyűlik a bajunk a karikákkal, hiszen sokkal feltűnőbbek, mint a napcsókolta arcon. Ha nincs időd vagy kedved a reggeli készülődésnél különböző (kávé zacc, hideg borogatás, uborkaszeletek) praktikákkal tenni ellene, akkor smink trükköket kell bevetni, hogy legalább látszatra friss és üde legyél.

Mutatjuk, hogyan csináld!

1. Hidratálj!

Tisztítsd meg alaposan az arcodat és igyál egy nagy pohár vizet! Ezután jöhet egy élénkítő, hidratáló hatású szemkörnyékápoló, a legjobb, ha célzottan a problémádhoz választod. A mi ajánlatunk a BABÉ Multi korrektor! Ez a mimikai ráncok ellen kifejlesztett healthy aging krém amellett, hogy halványítja a szem alatti sötét karikákat és táskákat, segít csökkenteni a szem és száj környékén kialakuló mimikai ráncokat is. Magas koncentrációban tartalmaz ránctalanító és energizáló aktív összetevőket: retinol, koffein, kollagén, hialuronsav, C-vitamin. Ne csak az azonnali hatás érdekében alkalmazd, hiszen használata hosszú távon is hasznos, mert hozzájárul a bőr rugalmasságának és feszességének visszanyeréséhez. Gyengéden, de hosszasan masszírozd a bőrödbe körkörösen, alul befelé, felül kifelé irányuló mozdulatokkal.

Enélkül neki se állj a sminkelésnek!  Ez nemcsak a szemkörnyékápoló hatása miatt fontos, hanem azért is, mert használatával nagyon jól megágyazol az alapozónak, ami így sokkal tartósabbá válik és azt is megakadályozza, hogy a finom kis hajlatokba beüljön a korrektor.

2. Korrektor

Tudjuk, hogy ezzel nem mondunk újat, hiszen ilyen helyzetben mindenki azonnal a korrektor után nyúl. Azt viszont érdemes végigvennünk, hogyan vidd fel helyesen a korrektort, úgy, hogy ne üljön meg az apróbb redőkben sem, mégis elfedje a sötét karikákat.

A tükörbe nézve enyhén döntsd meg az álladat, ettől a szem alatti területre árnyék vetül, ami segít kijelöli azt a helyet, ahová a korrektort fel kell vinned.

A frissebb hatás érdekében ne csak a szem alá tedd a korrektort. A szemzugtól az orrnyereg mentén egy picivel az orr alatt húzd le, majd kösd össze a külső szemzuggal. A körülhatárolt terület egy háromszöget zár be, ide vidd fel vékony rétegben a korrektort, az orrtól indulva, a szemzugból kifelé haladva, úgy, hogy egyre vékonyodjon. Ezt követően szépen dolgozd össze a széleket a bőrszíneddel megegyező színű alapozóval. Fontos, hogy jól blendelj, különben az összhatás inkább erőltetett, mint üde lesz! Használd a Long4Lashes Precíziós sminkszivacsot, amelynek ferdén levágott vége segítségével az alapozó és a korrektor még az arc nehezen elérhető részeire is könnyebben felvihető és jól eldolgozható.

3. Szempillaspirál

A helyesen használt szempillaspirál sokat segít a karikás szemek elfedésében, hiszen a szempillák kiemelésével optikailag nyitottabbá és üdébbé válik a tekintetünk. Dúsabb, látványosabb szempilla sminket tudsz kreálni a kétlépcsős Long4Lashes Fabulash szempillaspirál szettel! A primer szempilla alapozó és kondicionáló meghosszabbítja, megvastagítja és megerősíti a szempillákat. Fokozza a szempillafesték hatását, növeli a tar­tósságát és intenzíven táplál. A primer után jöhet a FabuLash szempillaspirál, amely szétválasztja és befedi a szempillákat a tövüktől egészen a pillák végéig, maximális hosszúságot, vastagságot, sűrűséget és íveltséget biztosítva szempilláid számára.

4. Arcpír

 Fáradt arcra ne használj tompa színeket! Jöhet egy halvány barackszín, vagy egy rózsaszínes árnyalat, melyek, ha az arcformádnak megfelelően helyezed fel a pirosítót, megemelik az arccsontot, és feszesebbnek mutatják bőrödet.

5. Rúzs

 Eljött az élénk színek ideje, hiszen üdébbé varázsolják a tekintetet, így szerepük elengedhetetlen egy fáradtság elleni sminkben! A rúzs kiválasztásakor figyelj arra, hogy ne csak bőröd tónusával harmonizáljon, hanem a személyiségeddel is.  Ha még nem találtad meg az igazit (már ami az élénk színű rúzst illeti) tégy egy próbát az érett málnaszínnel, hiszen ez az egyik leguniverzálisabb árnyalat.

Ezzel az 5 lépéses rutinnal 15 perc alatt búcsút inthetsz a fáradt arcnak!