Itt a farsang, mókára fel!

Bár a bálok és a nagy bulik elmaradnak az idén, ne hagyjuk veszni a mókázást! Az óvodákban és iskolákban az idén is jelmezbe öltöznek a gyerekek (bár csak osztály, csoport szinten ünnepelnek), de otthon is rendezhetünk családi farsangot. Ragadjunk meg minden alkalmat a szürke hétköznapok elűzésére és csempésszünk életünkbe vidámságot! Ehhez adunk most néhány ötletet.

A farsangok főszereplői kétségtelenül a gyerekek. Bár az üzletek ebben az időszakban tele vannak jelmezekkel, mégis az az igazi móka, amikor együtt készítjük el a jelmezt, igazi családi csapatépítő program. Hidd el, nem kell ehhez varrónőnek lenned, rengeteg szuper, kreatív, egyszerűen megvalósítható ötlet közül válogathatsz. Mutatunk pár inspiratív ötletet:

Nálunk az abszolút nyertes a tükörtojás. Egy kinyúlt pulcsi vagy akár egy ócska lepedő is jó alap lehet hozzá, nincs más dolgotok vagy ráapplikálni a sárgáját. A sárga folt készülhet ruhafestékkel vagy foltrávarrással, de akár papírból is kivághatjátok és rátűzhetitek az alapra.

Forrás: Pinterest

Menő jelmez tinédzsereknek a flip-flop! És mivel a papucs párban az igazi, meg is van a legjobb barátnők tökéletes maskarája…. Elkészíteni is igazán egyszerű, kartonpapír alapból, némi festékkel, ragasztóval, akár krepp papírból sodort pánttal.

Forrás: Franbuesita Plus

 

Szintén kartonpapírból készül a pizza szelet szerkó:

Forrás: Pinterest

Fekete hosszú ujjú felső, fekete nadrág és sapka, festék, szigetelőszalag (a legjobb, ha neon színű), PET palack, no meg egy úszószemüveg – és már meg is van a búvárjelmez! Tovább turbózhatod a pulcsi ujjára ragasztott neonszínű szigszalaggal…

Forrás: designdazzle.com

Jó tanács: figyelj arra, hogy a jelmez kényelmes legyen! Nehéz egy óriási kartondoboz jelmezben üldögélni, rohangálni egész nap és elronthatja az élményt, ha nem komfortos a kosztümben mozogni.

Hétvége a farsang jegyében

Szűk családi körben is lehet jó buli a farsang, éljétek át együtt a farsangi mulatságok örömeit otthon! Kreáljatok a család minden tagja számára jelmezeket, dekoráljátok ki a lakást és persze készítsetek farsangi ételeket! A lakoma után pedig kezdődhet a tánc (akár közös koreográfiát is tanulhattok és videón elküldhetitek a nagyiknak) vagy a társasjátékparti – a mi személyes kedvencünk az Activity, ami jelmezben különösen vicces.

Kihagyhatatlan farsangi étel a fánk. Ha nem vagy kimondott konyhatündér, akkor boltban is megveheted, de elkészítheted otthon is a hagyományos vagy a jóval egyszerűbb túrófánkot. Az interneten már sok receptet és videót találsz ennek megvalósításához.