Miért fontos a kötőszövetek erősítése?

Ha szóba kerül a kötőszövet erősítése, hajlamosak vagyunk az arcbőrünk feszességére gondolni. Na jó, sokaknak még a narancsbőr is eszébe jut…  Pedig a téma jóval túlmutat ezen!

A kötőszövet a szervezet legősibb szövete, támogatja és összeköti a belső szerveket, hozzájárul a csontképzéshez, építi az érfalakat. Az inak és ízületek szintén kötőszövetek, melyek összekötik az izomzatot a csontokkal, így a jelentőségüket nem lehet vitatni. Mint ahogy azt sem, hogy nap-mint nap nagy igénybevételnek vannak kitéve és könnyen megsérülhetnek egy komolyabb megterheléstől. Épp ezért fontos, hogy sportoláskor és fizikai munkák végzésekor ügyelj arra, hogy fokozatosan terheld az izmaidat, hiszen az inaknak és a szalagoknak időre van szükségük ahhoz, hogy alkalmazkodjanak a nagyobb megterhelésekhez. Ha odafigyelsz az ízületek bemelegítésre, kevesebb mozgásszervi fájdalmat kell elviselned. Ám ezen túl is tehetsz az inak, szalagok megóvásáért!

Annyiféle vitamint, nyomelemet ajánlgatnak mindenféle platformon, hogy kezdünk immunissá válni az ilyen típusú ingerekre, pedig vannak kevésbé közismert anyagok, melyek méltók a figyelmünkre. Ilyen például a szilícium, amely a természetben- az oxigén után- a második leggyakrabban jelen lévő elem.  Vegyületeiben szinte mindenütt, mindenben megtalálható, de a természetben sosem fordul elő szabad állapotban. Nélkülözhetetlen a számunkra, orosz tudósok felfedezték, hogy a kovasav (vízkötésű szilícium-dioxid) nélkül egyetlen élő anyag, szervezet sem tudna létezni. Az emberi szervezetben is pótolhatatlan szerepe van, fontos építőeleme a csontoknak és kötőszöveteknek, részt vesz az immunfolyamatokban, elengedhetetlen a bőr megújulásához, az egészséges haj- és körömnövekedéshez.

A szilícium hozzájárul a szervezet stabilitásához, rugalmasságához, vitathatatlan szerepe van az egészség, a szépség és testünk rugalmasságának megőrzésében is, hiszen növeli a szövetek rugalmasságát és ellenálló erejét, emellett antioxidáns, sejtvédő és öregedés gátló. Hatásairól bővebben olvashatsz itt és itt.

A kor előrehaladtával csökken a szervezetben található szilícium mennyisége. 40 éves kor fölött már fontos odafigyelnünk a szilícium pótlására, mert az emberi testnek napi közel 17-40 mg szilíciumbevitelre van szüksége. ¹

Jó választás a szilíciumpótláshoz a Flexipure Original bioaktivált szilícium étrendkiegészítő oldat, mely magas koncentrációban tartalmaz kovasavat:

A Flexipure Original étrendkiegészítő oldat kúra nagyszerűen kiegészíthető a helyileg alkalmazható és lokálisan ható Flexipure Instant géllel:

  • Természetes – szteroidmentes készítmény, mellékhatások nélkül
  • Fájdalomcsillapítás – Szilícium+Glükozamin+Kondroitin-nal
  • Gyulladásgátlás – az esszenciális olajoknak köszönhetően ( cickafark, levendula, eukaliptusz,kúszó fajbogyó ) + MSM
  • Gyors felszívódással a könnyed mozgásért
  • Praktikus roll-on adagolófejjel, gél állagú formulával

A Flexipure Instant gél hármas hatást fejt ki egy lépésben: felszívódik, hat, helyreállít. Regenerálja és újraépíti a sérült területet.