Nyári lábápolási praktikák

Egész évben rengeteget foglalkozunk az arcunk és a hajunk ápolásával, de a lábaink általában nem élveznek ekkora törődést, hiszen az év nagy részében elrejti őket a cipő. Azonban rögtön a figyelem középpontjába kerülnek, ahogy előkerülnek a nyitott lábbelik, hiszen a szép lábfej is az ápoltságunkról tanúskodik.

Mutatunk pár tippet arra, hogyan hozd formába lábaidat!

1. Lábfürdő

Használd ki a pihenés perceit! Kényeztesd a lábadat is, amikor hátra dőlsz könyvet olvasgatva, vagy épp filmet nézve! Készíts kellemesen meleg (de nem forró!) lábfürdőt és tegyél bele tengeri sót, melynek méregtelenítő és gyulladásgátló hatása van. Vagy facsarj egy citromot a vízbe, így a fürdőd nem csak jobban hűsít majd, de a kellemetlen szagokat is elnyeli.

2. Sarkalatos pont

Nyáron sokat csatangolunk mezítláb, papucsban, szandálban és ettől bőrünkben a szokásosnál nagyobb mennyiségben termelődik szaru, mint amikor zárt cipőben közlekedünk. Ilyenkor a legnagyobb áldozat a sarok, ami könnyen kiszáradhat. A repedezett sarok pedig nem szép látvány, ráadásul, ha elhanyagoljuk, mélyebb és fájdalmas repedések keletkeznek rajta. A lábfürdőt követően hetente 1-2 alkalommal kíméletesen távolítsd el a szaru egy részét, de ne vidd túlzásba, hiszen ahhoz, hogy a szarutermelődést ne indítsd be még jobban, lényeges, hogy ne távolíts el a túl nagy szaruréteget. Ha a szaru túl vastag és repedezett, akkor a legjobb, ha pedikűröshöz fordulsz és ő egy szikével segíthet a vastag bőrkeményedéseken – ugyanakkor a szikét semmiképp se vesd be az otthoni lábápolás során, mert komoly problémákat okozhat avatatlan kezekben!

3. A megfelelő ápolás

Nagyon fontos, hogy jó minőségű, hatóanyagban gazdag készítménnyel ápold lábadat! Válaszd a Medimento sarok- és lábápoló krémet, mely tökéletes az érdes, száraz és repedezett sarok es láb kezelésére. 25% UREÁT tartalmaz, amely úgy javítja a bőr hidratáltságát, hogy növeli a bőrréteg vízfelvételét és segíti a hámló réteg leválását. Az urea gátként funkcionálva és a bőr kapacitásának növelésével bizonyítottan csökkenti a bőrön keresztüli vízvesztést A krém manukaméz tartalma miatt mélyen felszívódik – így hidratálva az epidermiszt-, és gombaölő hatású, ezért lábgomba elleni kiegészítő terápiákra is alkalmas. Segít a benőtt körmöknél és antibakteriális hatása miatt segíti a sebgyógyulást, megelőzi a sebek elfertőzését, illetve fertőzés esetén segíti azok kitisztulását. Cukorbetegek is alkalmazhatják, a cukorbetegséget kísérő száraz, kemény és repedezett láb kezelésére.

4. Kellemetlen…

…de nem hagyhatjuk ki a lábgombát és a lábizzadást a lábápolási listánkról. A lábgombát sajnos könnyű összeszedni a strandon mezítláb közlekedve, de az is remek körülményeket teremthet bizonyos baktériumok és gombák számára, amikor vizes lábbal bújunk bele a papucsunkba. Épp ezért mindig töröld szárazra lábadat, napközben pedig cserélj gyakrabban cipőt és használd a Medimento lábgombásodás elleni hintőport! Ez az antibakteriális és antifungális hatású hintőpor gátolja az izzadást és a baktériumok bomlástermékei által okozott kellemetlen szagokat. A Medimento lábgombásodás elleni hintőport most ajándékba kapod, ha Medimento sarok-és lábápoló krémet vásárolsz webshopunkban!

5. A körmök

Nyáron különösen oda kell figyelni a lábkörmök ápolására is. Ha nem szeretsz pedikűröshöz járni, akkor a következőkre figyelj:

  • A normál körömlakklemosó kiszárítja a körmöket, válassz inkább acetonmentes, olajos textúrájú típust.
  • Mindig kívülről a köröm közepe felé haladva használd a körömreszelőt, így biztosan nem fognak betörni a körmeid. Figyelj arra, hogy ne vágd túl rövidre a körmöket és sose vágd le a széleknél, mert ez körömbenövéshez vezethet.
  • Használd körmeidre a Long4Lashes körömágy ápoló és körömnövekedést stimuláló szérumot, melynek biotin tartalma erősíti a keratinszerkezetet, a körmök erőssé válnak, láthatóan keményebbek és ellenálóbbak lesznek. A benne lévő NutriAct komplex táplálja, regenerálja és hidratálja a körömlemezt és a körömágyat, édes mandula olaj tartalma pedig lágyít és hidratál.
  • Ha rendszeresen színesre fested körmeidet, akkor mindenképpen használj alaplakkot, különben a körmök könnyen elszíneződnek.
  • Ha nincs időd kivárni a lakk tökéletes száradását, akkor cseppents növényi olajat (pl. mandula, jojoba) a frissen festett körmökre, így megúszod a lakk elmaszatolódását.