Szemöldök hackek

Van érv, ami erősebb az aktuális divatnál: az, hogy mi áll jól neked. Igaz ez a szemöldök formájára és vastagságára is, érdemes a trend helyett inkább az arcformádat követni! Mutatjuk, hogyan lesz tökéletes a szemöldököd!

A forma

Talán nem is gondolnád, milyen nagy szerepe van megjelenésünkben a szemöldöknek és a szempillának. Míg a pillák a szemre vonzzák a tekintetet, a szemöldök az arc karakterét határozza meg, harmonikussá teheti a megjelenést, de el is ronthatja az összképet. A jól megválasztott formájú szemöldök segít összhangot teremteni az arc különböző pontjai között. Épp ezért nagyon fontos, hogy megtaláld a hozzád legjobban illő formát! Figyelj, mutatunk pár arcformát és a hozzá illő szemöldököt!

Ha kerek az arcod, akkor hozzád a magasan ívelt szemöldök illik, hiszen keskenyebbnek tűnik az arc egy meredekebb ívtől. A közepes vastagságú szemöldök ideális számodra, olyan, amely nagyjából követi a szem felső ívének formáját.

Ha szögletes arcformád van, akkor jó hír lehet számodra, hogy a most divatos természetes, vastag szemöldököt neked találták ki!

Hosszúkás arcformához az egyenes, enyhén ívelt, a belső szemzugtól a külső irányába emelkedő szemöldök a legjobb választás. Figyelj arra, hogy a szemöldök vonala ne legyen túl hosszú, mert csak így harmonizálja arcod arányait.

Az ovális arc a legkiegyensúlyozottabb arcforma, így többféle szemöldök is jól áll hozzá. Lehet dús vagy finom vonalú, az ovális arcot remekül kiemeli. Legjobban az ívelt szemöldök illik a hozzá, de az ív legyen lágy, ne túl magas.

Szív alakú arcformánál a keskeny áll szélesebbnek mutatja a homlokot, ezt kell ellensúlyozni egy lágy, kerekített ívű szemöldökkel, a legjobb, ha kicsit hangsúlyosabb töréssel ellátott. Inkább a dús, mint a vékonyra szedett javasolt, hiszen a túl vékony szemöldök kerekíti az arcot.

Így rajzold meg a számodra tökéletes formát

A szemceruzád egyik végét tedd az orrcimpádhoz úgy, hogy a másik vége a külső szemzug mellé érjen – itt lesz a szemöldököd külső végpontja, jelöld meg. Ezt követően a ceruzát tedd az orrcimpád mellé függőlegesen, és meg is van, hol kezdődjön a szemöldököd. Majd nézz egyenesen a tükörbe, és tartsd a ceruzát úgy, hogy pont a pupilla előtt haladjon el az orrcimpától a szemöldök irányába – így kapod meg a szemöldököd legmagasabb pontját. Kösd össze a három pontot és megkapod az ideális formát.

Szín

Sokkal karakteresebbé válik az arc, a szemei pedig kifejezőbbé, ha sötétebb a szemöldök. Jó, ha tudod, hogy a szemöldök színének nem kell a hajaddal megegyező árnyalatúnak lenni, hiszen a szemöldököd az esetek túlnyomó többségében természetes állapotában is sötétebb a hajszínnél.

Hézagok

Szinte mindenki járt már úgy, hogy annyira megritkította a szemöldökét, hogy később megbánta. Épp ezért két trükkre mindenképpen szükséged van, egyrészt a gyors visszanövesztéshez, másrészt a hézagok pótlására.

Mivel a szemöldökszálak visszanövésére 4-6 hetet kell várni, ezért nem árt beszerezni szemöldökszérumot, vagy bevetni a szempillánkra használt Long4Lashes Szempillanövesztő szérumot. Ha ezt tesszük, a szőrszálak száma megsokszorozódik, és látványosan hosszabbak lesznek. Plusz bónusz: ha 2022. december 4-ig vásárolsz webshopunkban bármilyen Long4Lashes / Long 4 Hair/ Lift 4 Skin terméket, akkor tied lehet az 5 db Long4Lashes ajándékcsomag egyike, benne a Long4Lashes FX5 szempillanövesztő szérummal és a szempillagöndörítő csipesszel!

A hézagok eltűntetéséhez előbb mérd fel a károkat: igazítsd a szemöldököd szálait lefelé, így látni fogod, hol vannak pótlásra szoruló területek. A rések eltüntetésére rajzolj vékony vonalakat!