Szépségpraktikák az 55 éves Sophie Marceau-tól

Sophie Marceau 55 éves és még mindig ugyanúgy ragyog, mint amikor 14 évesen a tinédzser Vic-et alakította a Házibuli című filmben. Szépségtitkai sokkal egyszerűbbek, mint gondolnád!

Bárhogy mutassunk is, bátorság kell ahhoz, hogy 55 évesen a testünket megmutatva pózoljunk egy újság címlapján. Sophie Marceau pontosan ezt tette idén márciusban a francia ELLE magazinban:

https://www.instagram.com/p/CasRlC_LPBm/

A magazin hasábjain Sophie Marceau így szólította meg a nőket: „Éljük meg az 50-es éveinket, mindazzal, amit tanultunk, minden tapasztalatunkkal, nyugodtan öregedjünk meg. Minél idősebb leszek, annál szabadabbnak érzem magam.”

Nem hiába a franciák kedvenc női személyisége: Sophie Marceau nem csal, nem akar fiatalabbnak látszani. ” 50 évesen nevetséges megpróbálni 20-nak kinézni ” – mondta az  ELLE magazinnak.  Míg mások szépészeti beavatkozások tömkelegével igyekeznek felvenni a harcot az öregedéssel, ő méltóságteljesen kezeli a helyzetet, és megőrizte természetességét. „Néha egy gyűrött bevásárlószatyornak érzem magam, de akkor sem plasztikáztatnék!” Az ELLE-ben megjelent képeken a színésznő nem visel sminket és azt kérte, hogy ne retusálják az arcát. Nem volt plasztikai beavatkozása, nem költött vagyonokat a külsejére és nem ül hetente több órát a kozmetikusnál. Nem csinál nagy ügyet sem a ráncokból, sem az idő múlásából. Azt közvetíti a világ felé, hogy nem az életkora határozza meg egy nő értékét, a belső szépség nem számolja az éveket. És igaza van: akár filmben, akár fotón nézzük őt, látjuk, hogy vannak ugyan ráncai, de az elbűvölő mosolya, átütő temperamentuma és a belőle áradó huncutság miatt, ha őt nézzük korántsem az öregedés jeleire figyelünk.

Forrás: https://www.instagram.com/p/CbXhZcnsh5L/

Mondhatjuk persze, hogy „szerencsés géneket örökölt” és hogy „könnyű neki”. Ugyanakkor a genetika csak az alap, vagyis nem csak ezen múlik, hogy ki milyen mértékben, és meddig tudja megőrizni fiatalos megjelenését. Ráadásul egy ilyen karrier és két gyermek felnevelése mellett valószínűleg neki is kijutott a stresszből…

A kisugárzás és a személyiség mellett sokat nyom a latban az életmód is. Állítása szerint egy egyszerű rutinnak köszönheti időtlen szépségét:

Soha nem diétázott

Szeret finomakat enni, de csak mértékkel teszi. Vegetáriánus és igyekszik odafigyelni arra, hogy csak kevés zsírt és cukrot fogyasszon, viszont sok zöldséget és halat eszik. Nem szereti a gyorsételeket, sőt az édességekért sem rajong, viszont lelkiismeret furdalás nélkül elfogyaszt egy adag étcsokit, ha néha megkívánja. A sport mindig része volt az életének, de nem muszájból, hanem mert élvezte – ugyanakkor egyáltalán nem a mozgás megszállottja. Nem szereti az edzőtermek bezártságát, a futást pedig túl unalmasnak tartja, így inkább otthon tornázik és nagyokat sétál.

Minimális smink

Utálja a sminket. Hétköznapokon egyáltalán nem sminkel és a vörös szőnyegen is gyakran jelenik meg minimális sminkben. Kimondottan ellenzi a sokrétegű, vakolatszerű sminket, mert tudja, hogy rendkívül káros a bőrnek.

Olívaolaj

Úgy véli, száraz bőrére az olaj a legjobb ápolószer. Bár az olívaolaj önmagában nem hidratál, de segít megőrizni a bőr nedvességtartalmát és A-, C-, D-, E-vitaminban gazdag.

Elegendő alvás

Odafigyel a megfelelő mennyiségű és minőségű alvásra, hiszen az alváshiány nem tesz jót a szépségnek. A nyugalmi időszak rendkívül fontos, mert éjszaka nem csak az agy, hanem a bőr és a test is regenerálódik.

Fényvédő krém

Sophie Marceau soha nem hagyja ki bőrápolási rutinjából a fényvédőt. Igyekszik megóvni bőrét a károsodástól, a ráncok korai megjelenésétől, ezért az év minden napján magas faktorszámú fényvédőt használ.

„A legszebb francia színésznő” a legfontosabbnak azt tartja, hogy mindenkor önmaga tud lenni és nem fél azt megmutatni a nyilvánosságnak. Próbáljuk követni a példáját, fogadjuk el önmagunkat a hibáinkkal együtt és ne féljünk megélni a pillanatot!