• Óvodaválasztás, de hogyan?

  A gyerkőcnek éppen óvodát keresek, persze a legtutibbat, és tele vagyok kérdésekkel, hiszen akárkire még pár órára sem bízom rá a gyereket, nemhogy napi több órára éveken át. Kiváncsiságból  ránéztem a netre, és hát csak a környékünkön legalább 5- 10 ovi is van, mint választási lehetőség. Leültem hát, hogy átgondoljam, mire is érdemes figyelni…

 • Mit taníts meg Télapó kapcsán a gyerkőcnek!

  Télapólázban égnek a csemetéid? Körülöttem minden csöppség, így aztán azon gondolkoztam, hogy mennyi mindent megtaníthatunk a gyerkőcöknek a nagyszakállú kapcsán, hogy ne csak egy automatának lássák, akinek leadom a kívánságlistát, és kidob egy ajándékot, hanem életre szóló dolgokat tanuljanak meg ezekben a napokban.

 • Ősz=nátha?

  Nem tudom, hogy nálatok mi újság van ősszel, nálunk nátha és szövődményei elleni küzdelemmel teltek a hónapok. Adok-kapok volt, a gyerkőcök minden igyekezetünk ellenére egymást fertőzték meg. A legrosszabb végül egy középfülgyulladás lett, állandósult otthon az orrszívás, úgyhogy néhány dolog eszembe jutott, ami esetleg másoknak segítség lehet:

 • Középpontban az apukák!

  Az alig 4 éves kisfiammal az ünnepekről beszélgettünk. Elmondtam neki, hogy pl. mi az az anyák napja, majd mi az a gyermeknap, mire ő automatikusan megkérdezte, hogy akkor apának mikor lesz a napja és pontosan mit is jelent ez.

 • Ha jön a harmadik baba…II. rész

  Egy jó anya jó menedzser is?