• Hella Hajni blogja - Ne szégyelld a fertőzést!

  Védőnőként már hozzá voltunk szokva a fejtetű problémához, az ősz beálltával rendszeresen kellett nézegetni az osztályokat, hogy is állunk. Ezt természetesnek tekintettük, akárcsak a náthát vagy a megfázást ilyenkor, a gyermekközösségek sajnálatos velejárója ez az ügy, ami különösen a sapka-szezonban felerősödik.

 • Hella Hajni blogja - Altassuk-e a gyereket, vagy ne?

  Magától aludjon el, vagy a mi segítségünkkel a gyerkőc? Szerintem az önálló elalvás a cél, de, hogy pontosan melyik gyereket mennyi idős kortól lehet erre rávezetni, az nyitott kérdés.

 • Filmajánló: Babák - az első év

  Ha már eleged van a mozik nyújtotta „thrilleresromantikusfuturisztikusabarrált” kínálatból, valami baba és családbarát szórakoztatásra vágysz, szeretnél kitekinteni a lakás falai mögül, bekukkantani más földrészen élő családok, babák mindennapjaiba, ezt feltétlenül nézd meg!

 • Hella Hajni blogja - Ajándéktippek picuroknak

  Az ünnepek közeledtével elindult az ajándékvadászat, szeretnénk hasznos, örömet okozó meglepetéseket vásárolni a szeretteinknek. Mi az, amivel biztosan nem fogunk mellé, ha a kis apróságoknak keresgélünk?

 • Hella Hajni blogja - Lesből támadó...

  A lesből támadó ruhaszárítókötél a Pom Pom mesében azzal szórakozott, hogy váratlan helyekről támadta meg ártatlan kis áldozatait, de végül sikerült megszelidíteni a kis huncutot. Ez a fajta lesből támadás jutott eszembe, amikor a napokban arról olvasgattam, hogy a környezetünkben élő kórokozók hol is telepednek meg szép számmal, és honnan is kellene rájuk számítanunk …