Megtörtént a nagy esemény!

Néhány percre van csak időm, hogy a gép elé ülhessek, ugyanis nagy esemény történt az életünkben: megszületett a kisfiúnk, túl vagyunk a szülésen!

Már nagyon kíváncsi voltam, nálam vajon hogyan fog beindulnia a folyamat, próbáltam elképzelni, milyen lehet, ha éjszaka arra riadunk, hogy elfolyt a magzatvíz, vagy egyszer csak bent tartanak a ctg után. Nos a  kiíráshoz képest néhány nappal korábban bizonytalan fájdalmat kezdtem érezni a hasamban. Az orvosom és a szülésznőm már jó előre adott ilyen esetre tanácsot: az egyre sűrűsödő fájásoknál érdemes egy meleg zuhanyt venni és utána figyelni a hatást, a szülés közeledtét jelzi, ha a zuhanyzás után ugyanúgy vagy talán még erősebben jelentkeznek a  fájdalmak. Figyeljem a fájások hosszát, 30-40 másodpercig tartó fájások a valamire való fájások, ráadásul ezek egyre erősödni fognak. Hát valóban egyre erősebben és egyre gyakrabban jelentkeztek, én persze közben hívtam a szülésznőnket is, mikor is induljunk be, végül a csomagokkal felpakolva bementünk a férjemmel. Az előkészítés után birtokba vettük a szülőszobát, és várva vártuk, hogy előbújjon a kicsi. Jó pár órás vajúdás után végre megszületett a kisbabánk, aki egy nagyon édes kis hajas baba. A szülés utáni nehéz napok gyorsan elrepültek és végre itthon lehetünk, próbálunk összeszokni, és felvenni az új életritmust, 

Az életemben nagyon különleges és meghatározó élménynek tartom az egész terhességet, a szülést is, az anyaságot, a szoptatást, a babázást, nagyon élvezem ezeket a pillanatokat, és örülök, hogy mindezt átélhetem.

További cikkek: Blog