• A virágtündér meséje

  Réges régen, a bogáncs még szivárványszínű, illatos növény volt. Olyan színes és olyan illatos, hogy messzi földekre is eljutott a híre, hetedhét országon túlról is érkeztek a csodálói.

 • Szudorka kalandjai - Virágtündérek

  Szudorka, a kismanó nagyon szerette a virágokat. Mindig lenyűgözték pompás szirmaikkal, csodálatos illatukkal, vagy éppen egyszerűségükkel. Egy nap aztán, különös élményben volt része a manócskának.

 • Szudorka kalandjai - Húsvéti készülődés

  Egy szép tavaszi reggelen, Szudorka sétálni indult a falu utcáin. Vidáman fütyörészett, nézegette a kertekben nyíló pompás virágokat, mikor egy árnyékot látott elsuhanni maga mellett.

 • Szudorka kalandjai - Szudorka ismerkedik a faluval

  Szudorka megvárta, míg új barátját, a Csillag nevű lovat elhelyezik a számára kijelölt istállóban, aztán egy időre búcsút vett tőle, és elindult, hogy körülnézzen a faluban.

 • Szudorka kalandjai - Szudorka és a falu

  Szudorka ugrándozott, fütyörészett, dúdolgatott, és észre sem vette, hogy szép lassan maga mögött hagyta a város emeletes házait. Egy országút mellett mendegélt, és figyelte a mellette elsuhanó autókat. Egyszer aztán megtorpant, és fülelni kezdett, mert izgatott lónyerítést hallott a távolból..