• Szudorka kalandjai - Szudorka Horvátországban

  Szudorka folytatta az utat, a kis tutaj repült a szelek szárnyán, sodorta magával a folyó. Az idő egyre zordabbá vált, megérkezett az ősz.

 • Szudorka kalandjai - Szudorka Magyarországon

   Szudorka csendesen, mosolyogva nézett maga elé, és örömmel gondolt arra, milyen sok nyírfatündért sikerült már kiszabadítania. A Duna is vidáman hömpölygött a hajó alatt, álomba ringatta kis utasát.

 • Szudorka kalandjai - Szudorka Szlovákiában

  A hajó csendesen ringatózott a vízen, kellemes, szélcsendes napok következtek. Szudorka mármár azt is elfelejtette, miért is indult útnak, nézelődött, dudorászott, gyönyörködött a tájban. Szlovákia partjainál kezdte kerülgetni az a jól ismert izgalom, ami a különleges feladathelyzetekben szokott előjönni. Pozsonyban, a fővárosban kötött ki, és rövid gondolkozás után, egyenesen a vár felé indult.

 • Szudorka kalandjai - Szudorka és a találós kérdések

  Szudorka megfordult és a csúf boszorkányra emelte a tekintetét. Jól mondod, öreganyám, bátor manó vagyok én, nem ijedek meg a feladatoktól.Milyen próbát kell kiállnom?

 • Szudorka kalandjai - Szudorka tutajt ácsol

  Szudorka, a kismanó nem sokáig töprengett azon mihez kezdjen, azonnal munkához látott. Fenyődeszkákat illesztett egymáshoz, kormányrudakkal szerelte föl, tekintélyes mennyiségű élelmet és ivóvizet készített, aztán odalépett Hamupipőke galambjaihoz, hogy elbúcsúzzon tőlük.