• Szudorka kalandjai - Szudorka és a rongybaba

  Szudorka elbúcsúzott Mikulástól, folytatta az útját, ment arra, amerre a megérzései vezették. Ugrándozott a hóban, beszélgetett a hópihékkel, és közben fülelt, nem szólítják-e valahonnan, kell-e segíteni valakinek. Nem kellett sokáig fülelnie, hamarosan meg is hallotta, jobban mondva érezte a hívó szót. Megfordult, szaporázta lépteit, és néhány perc múlva odaért a házhoz, ahonnan a hang érkezett.

 • Szudorka kalandjai - Szudorka Télországban

  Orkán olyan sebesen repült, hogy Szudorka alig győzött kapaszkodni, és bizony megkönnyebbült, amikor alkalmi paripája megszólalt:

 • Szudorka kalandjai - Hol lakik a Mikulás?

  Szudorka vidáman ugrándozott a hatalmas levélszőnyegen, élvezte, ahogy lába alatt zizeg és recseg a kissé már fagyott avar.

 • Szudorka kalandjai - Szudorka és Szellőcske

  A gyerekek mosolyogva néztek a manóra, nagyon tetszett nekik a mese. Szudorka is örült, hogy sikerült felvidítania őket, elbúcsúzott, és vidáman, szökdécselve elindult, hogy újabb kalandokra találjon.

 • Szudorka kalandjai - Babszem, Borsószem, Mákszem

  Kerek erdő közepén állt egy kis ház. Három ici-pici törpe lakott ebben a kis házban. Három kis törpetestvér. A legnagyobb akkora volt, mint egy babszem, a középső, mint egy borsószem, a legkisebb akkorka volt csak, akár egy mákszem. Ez volt a nevük is: Babszem, Borsószem, Mákszem.