• Szudorka kalandjai - Szudorka a cirkuszban

  Érdekes kalandban volt része Szudorkának, amikor cirkuszba látogatott el a lányokkal és Fanni szüleivel. Amikor beálltak a sorba, hogy jegyet váltsanak az előadásra, a kismanó megérezte azt a furcsa bizsergést, ami mindig elfogja akkor, amikor valami baj van, ha valakinek segítségre van szüksége.

 • Szudorka kalandjai - Szudorka a bábszínházban

  Egyik délelőtt bábszínházba látogattak el a gyerekek. Természetesen velük tartott apró barátjuk, Szudorka is. Belépőt váltottak az előadásra, csinos ruhába öltöztek, aztán buszra, majd villamosra szálltak. Mónika kíváncsian nézelődött, kezdte megszokni a nagyváros forgatagát.

 • Szudorka kalandjai - Szudorka újra a városban

  Amikor elérkezett az iskolaszünet ideje, Mónika betartotta ígéretét, vonatra szállt, és meglátogatta Fannit. Természetesen Szudorka is elkísérte, így nagyon jó hangulatban telt az utazás.

 • Szudorka kalandjai - A boci születése

  A tél elhúzódott, a hó nehezen indult olvadásnak, Mónika egyre nehezebben viselte a szürke, téli napokat. Szudorka sok-sok mesével, közös játékkal tartotta benne a lelket, de bizony ő is várta már, hogy beköszöntsön a tavasz. Foltokban még hó borította az udvart, ám a madarak hajnali dalolása, a Napocska egyre korábbi ébredése már sejtetni engedte, hogy hamarosan itt az enyhülés.

 • Szudorka kalandjai - Tél a tanyán

  Eljött az ősz, lehullottak a fákról a levelek, majd beköszöntött a tél. Hideg széllel, kavargó pelyhekkel megérkezett a hó is. Szudorka nagyon szerette a telet, élvezte a hóesést. Tetszett neki a fehér táj, szívesen nézte a hópihék táncát, apró lábai nyomán vidám mélyedések keletkeztek a fehér takarón. Nagyokat sétáltak Mónikával, szánkóztak, hóembert építettek, orrukat pirosra csípte a hideg.