• Szudorka kalandjai - Fanni búcsúzik

  A nyár lassan véget ért. Fanninak vissza kellett mennie a városba, hiszen hamarosan kezdődik az iskola. A kislányok egy kicsit szomorúak voltak, hogy el kell válniuk egymástól, de megvigasztalta őket a tudat, hogy nemsokára újra találkoznak.

 • Szudorka kalandjai - A szilvalekvár

  Mónika anyukája és a kislányok nagy munkába fogtak egy késő nyári délután. Hatalmas kosarat cipeltek a kertbe, és a szilvafa alá tették. - Nos, kislányok, munkára fel! – adta ki az utasítást anyuka – Ezt a kosarat tele kell szedni szilvával, s aztán hamarosan nekiállunk a lekvárfőzésnek.

 • Szudorka kalandjai - A traktor és a kismadár

  Szudorka, a kismanó nagyon szerette ezeket a gépeket. Összebarátkozott a vető és aratógéppel, megismerte a cséplőgép munkáját, de legjobban mégis a nagy, piros traktort kedvelte. Lenyűgözte hatalmas kereke, mély, brummogó hangja, ereje, mellyel könnyedén vontatta a különféle mezőgazdasági gépeket.

 • Szudorka kalandjai - A lovaglólecke

  Mónika, Fanni és Szudorka nagyon jól összebarátkoztak. Mónika megmutatta, hogy kell kecskét és tehenet fejni, hogy kell gyomlálni, ültetni, kapálni, melyik fűszer mire való, és melyik gyógynövényt melyik betegségre lehet alkalmazni. Fanni napról napra ügyesebb lett, még lovagolni is megtanult.

 • Szudorka kalandjai - megérkezés a tanyára

  Szudorka, a kismanó kíváncsian ugrott le az autóról, és felfedezőútra indult, hogy megismerje a tanyán élő állatokat, növényeket és az embereket.