Tavaszi fényvédelem – érdemes figyelni rá!

Az idei tavasz nem kedvez túlságosan a napfény szerelmeseinek, de ha kifogunk egy-egy napsütéses napot, élvezettel sütkérezünk a napfényben. Igazi feltöltődés, akár a teraszon üldögélünk, akár sportolunk, vagy sétálunk a szabadban. Ilyenkor a legtöbbeknek eszébe sem jut, hogy szükség lenne fényvédőre… 

A tűző nyári napon természetes számunkra, hogy napvédőt használjunk, gondosan óvjuk saját és gyermekeink bőrét a káros napsugárzástól. De mi a helyzet tavasszal? Bizony, ilyenkor is szükség van fényvédelemre, amikor a szabadban töltjük a délutánt. A szabadtéri sportok során sem szabad erről elfeledkezned! Imádsz futni? Gondold végig, hogy kentél-e már magadra fényvédőt futás előtt az idén? Figyelj a napvédelemre, hiszen attól, hogy nem napozni mész ki, a napsugarak ugyanúgy károsak lehetnek bőrödre…

Nem csak nyáron van UV-sugárzás

Azt már mindenki megtanulta, hogy nyáron erős az UV-sugárzás, ugyanakkor az év más részeiben sem tűnnek el a bőrre káros ultraviola sugarak. Vitathatatlanul gyengébb értékeket mutatnak ugyan, de még felhős időben is veszélyesek lehetnek. Gondolj csak bele, nem véletlenül használnak a síelők télen is fényvédőt, hiszen a hóról is visszaverődő téli napsütéstől is csúnyán leéghet a bőr.

Tavasszal is szükség van megfelelő fényvédelemre, hiszen a napsugárzás bőrre káros hatásai idővel pigmentfoltok, ráncok formájában ütköznek ki, ráadásul az UV-sugárzás növeli a bőrrák kialakulásának kockázatát is.

A bőröregedés kiváltásában az egyik legfontosabb tényező az UV sugárzás. Ijesztő, ugye? Pedig így van, az arcbőr öregedésének 25 %-áért a genetika, a további 75 % az életmód és külső környezeti hatások számlájára írható.  Jó hír, hogy ez utóbbiak rajtunk múlnak!  Tudatosítsd magadban, hogy hiába költesz méregdrága öregedés gátló, ránctalanító készítményekre, ha nem alkalmazol fényvédőszereket és nem ügyelsz megfelelőképpen az életmódodra!

A bőr gyorsan lepirul…

10 perces teraszon üldögéléshez még felesleges bevetned a faktorokat, ugyanakkor jó, ha tudod, hogy már félórás szabadban töltött tevékenységhez is szükség van a ruha alól kilátszó bőrfelületek védelmére.

A gyerekek érzékenyebb bőre sokkal hamarabb lepirulhat, így fontos tavasszal is ügyelni bőrük fényvédelmére. A naptej kiválasztásakor ellenőrizd gondosan az összetevőit, hiszen egyáltalán nem mindegy, mit kensz a kicsik bőrére! Válassz kimondottan gyermekek számára készült 50 védőfaktoros készítményt. A BABÉ Gyermek Fényvédő Tej a BABÉ Nyugtató Komplexnek köszönhetően ideális megoldást jelent a nagyon világos és a nap intoleráns bőrű gyermekek számára is. Magas fokú védelmet biztosít a Nap sugaraival szemben az arc és test érzékeny bőrének.  A Nosko fényvédő krém hipoallergén fényvédő természetes fizikai UV szűrőkkel, makadámdió és jojoba növényi olajjal, alma kivonattal és shea vajjal dúsítva. A fizikai fényvédő a kémiai szűrőkkel ellentétben nem elnyeli, hanem visszaveri a fénysugarakat, mintha mini- napernyőkkel borítanánk be a bőrt.  Magas fényvédelmet biztosít az UVA- és UVB- sugarak ellen, a testen és az arcon is használható.

Nem elég egy naptej!

Arcbőrünk különösen érzékeny, és nemcsak a korai öregedés elkerülése miatt kell kiemelten ügyelnünk rá, hanem azért is, mert egyes érzékeny bőrtípusokat jobban megvisel az UV-sugárzás. Az aknés, rosaceás, intoleráns vagy allergiára hajlamos bőr fényvédelmére még inkább oda kell figyelni, hiszen ezeket a problémákat súlyosbítják az UV sugarak.

Ne akard letudni az arc fényvédelmét a fényvédős alapozóddal! Mivel rengeteget kellene felvinned belőle ahhoz, hogy valódi védelmet biztosítson, így inkább csak plusz védelmet adó tényezőként tekints rá.

Az arc valódi, megfelelő fényvédelméhez válassz kimondottan az arcbőr igényeihez fejlesztett napvédőszert, vagy olyan arckrémet, mely magas faktorszámmal rendelkezik. A BABÉ Fényvédő Olajmentes Arckrém a vegyes, zsíros és/vagy aknéra hajlamos bőr legjobb barátja nyáron, hiszen amellett, hogy magas fokú, széles spektrumú arcvédelmet nyújt, olajmentes formulája mattítja is a bőrt, csökkentve az arcbőr csillogását.

Választhatod a BABÉ Multi protector bőrfeszesítő krémet is, mely magas fényvédelemmel bír, 30 faktorral védi arcbőrödet a káros sugaraktól. Sokoldalú védelmet nyújt, bőrfeszesítő nappali krém detox hatással. Használata elősegíti a bőr megújulását, csökkenti a ráncokat, a bőr feszesebbé és egyenletesebbé válhat.  Magas koncentrációban tartalmaz energizáló aktív összetevőket: kollagén, hialuronsav, prebiotikumok, C-vitamin. Igazi jolly joker mindennapokra!