Néhány tipp ahhoz, hogy ragyogó legyen a mosolyod

A mosoly a magabiztos megjelenés egyik meghatározó eleme. Bármennyire is szeretnénk önbizalmat, magabiztosságot sugározni a külvilág felé, nem vagyunk hitelesek, ha kényelmetlenül érezzük magunkat mosolygás közben. A szép, egészséges fogsorral bíró emberek sokkal többet mosolyognak, mint azok, akik kisebb-nagyobb fogproblémákkal küzdenek (pl. szabálytalan fogsor, szájüregi betegségek, foghiány).

Életünk folyamán minden, amit ápolunk, védünk, az tovább tart – így van ez a fogainkkal is. Az erős fogak és az egészséges fogíny alapja a rendszeres és alapos szájápolás.

Minden egészséges ember szájában milliónyi baktérium és mikroba található, és bár ezek a szájflóra elengedhetetlen részei, lerakódásuk mégis komoly problémákhoz vezet. A fogakon és az ínyszélen alapos fogmosás nélkül kialakul a plakk (vagyis lepedék), ami a baktériumokból álló filmszerű réteg. A lepedék okozza a fogszuvasodást, az ínygyulladást, súlyosabb esetben pedig a fogágygyulladást is. A fogorvosok szerint nagyon sok felnőtt fogmosási technikája nem megfelelő, így a plakkot nem sikerül maradéktalanul eltávolítani a fogakról. Ha kíváncsi vagy, hogy valóban hatékonyan tisztítod-e fogaidat, akkor patikából, drogériából szerezz be plakkfestő tablettát, melynek segítségével könnyen ellenőrizheted fogtisztítási technikád hatékonyságát!

A napi kétszeri fogmosás mellett nagyon fontos a fogköztisztítás is, fogselyemmel vagy fogköztisztító kefével, valamint szájvíz használata.

Nemcsak esztétikai problémát jelent, ha nem szabályos a fogsorunk, hanem speciálisabb tisztítást is igényel, mert a torlódott fogakat nem lehet alaposan tisztítani. Az ideális harapás is igen fontos, hiszen a fogak, az íny, az állkapocs izmainak terhelése így a legegyenletesebb.  Többek között ezek az okok játszanak szerepet abban, hogy egyre gyakoribb a felnőttkori fogszabályzás.

Ha nincs fogágy-betegséged, vagy komolyabb állkapocsízületi problémád, akkor nincs akadálya a fogszabályozásnak. Sokféle fogszabályozó eszköz közül választhatsz, vannak rögzített és kivehető készülékek, éjszakai fogszabályzó, porcelán fogszabályozó, kivehető fogszabályzó, önligírozó fogszabályzó, láthatatlan fogszabályzó, átlátszó fogszabályzó – a számodra legideálisabb megoldás megtalálásához látogass el a fogorvosodhoz, vagy egy fogszabályzásra szakosodott dentalhigiéniai központba.

Bármilyen fogszabályzót választasz is, tudnod kell, hogy a kezdeti időszakban előfordulhat ínyfájdalom, illetve a brekettek hámsérüléseket okozhatnak a szájban. Szerezd be a Dologel fogínygélt, mely valeriana tartalmával segít enyhíteni a fájdalmat, kamilla és propolis tartalma pedig a gyulladás csökkentéséhez és a fogíny fertőtlenítéséhez járul hozzá.

A szád higiénikus tisztántartásához válaszd a Doloseptyl egydózisú szájvízet, mely védelmet nyújt a szájban felmerülő fertőzések és egyéb problémák ellen és a fogszabályzó tisztántartásában is megállja a helyét. A Doloseptyl egyedi kiszerelésének köszönhetően higiénikusabb megoldást nyújt, mint a hagyományos szájvizek, ráadásul bárhová is mész, elfér a zsebedben.

A benne található exolon és propolisz nyugtató hatással bír, a hexetidin a fertőzések ellen véd, míg a kamilla lágy érzetet nyújt az öblögetés során, így kifejezetten ajánlott kisebb szájfertőzések, fogíny problémák, baktérium okozta rossz lehelet esetén is.

Segít többek között:

A fogszabályzó okozta sérülések kezelésébenfogszabalyzo

Elősegíti a rögzített fogszabályzó használata mellett fellépő problémák kezelését és a plakk hatékony eltávolítását.

 

 

 

 

Afta esetén

Hozzájárul az afta gyógyulásához és a vele járó tünetek enyhítéséhez.

 

 

 

 


Fogínygyulladás ellen

Használata bizonyítottan csökkenti az olyan fertőzések előfordulását, mint a fogínygyulladás vagy a szájpenész.

 

 

 

 


Szájsebészeti beavatkozások után

Csillapítja a szájsebészeti műtétek okozta mellékhatásokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük