• Szobatisztaságra nevelés, avagy ami a nagykönyvekből kimarad

  A nyár ideális időpont a pelusról leszokatásra. Eszembe jutott néhány apróság, ami fontos lehet , ezekről nem igazán írnak a nagykönyvek, pedig megkönnyíthetik a „projektet”.

 • Felháborító gyerekjátékok

  Kiakadtam, amikor az elmúlt hetekben- gyereknap lévén - gyerekjáték katalógusokat böngésztem. Döbbenettel nézegettem, mennyi „tébolyodott” gyerekjátékot találtak ki, de leginkább azon szörnyülködtem, hogy ezek szerint vannak szülők, akik ezeket meg is veszik.

 • Veszélyes homokozók!

  Az elmúlt időszakban egyre többet lehetett hallani a veszélyes, fertőzéseket terjesztő homokozókról. Salmonella, bél-, húgyuti fertőzések, vakság… és még számtalan más betegség is lehet a kimenetele a homokozásnak. Ez nem újkeletű probléma, korábban sem volt jobb a helyzet, de most médianyilvánosságot is kapott az ügy.

 • 3 éves kortól kötelező lesz az óvoda

  Ahány anyukával beszéltem, annyiféle infót hallottam a 3 évesek kötelező óvodakezdéséről. Úgyhogy kénytelen voltam utána nézni magában a törvényben, mire is készüljünk.

 • Testvérféltékenység - Mitől pöccent be a nagytesó?

  A kistesó megszületésével a nagyobbik féltékeny lett. Ismerősen hangzik? Gondolom, hogy sokaknak igen. De miért csak közel fél év után?