Házibuli szilveszterkor

Az otthoni szilveszteri partinak nagyon sok előnye van, többek között nem kell azon agyalnod, hogy jutsz haza hajnalban… Ha pedig a gyerekekkel együtt készültök bulizni, akkor is szuper mulatságot csaphattok! Mutatunk pár hasznos tippet, hogy igazán emlékezetes legyen az idei év utolsó bulija!

Dekoráció

Érdemes kicsit átrendezni a lakást a buli kezdete előtt, hogy kényelmesen elférjetek és minél több hely legyen a tánchoz, a játékokhoz. Ad egy alaphangulatot, ha némileg kidekoráljátok a lakást, jöhetnek a lufik, házilag készített party zászlók és lampionok – a kellékek elkészítésében és a dekorálásban az egész család részt vehet. Viszont ha nem akarsz még augusztusban is színes papírpöttyöket találni a leglehetetlenebb helyeken is, akkor a konfettit tiltsd ki a buliból…

A neten sok-sok inspirációt és elkészítési útmutatót találsz az otthon elkészíthető dekorációkhoz, szuper ötleteket találsz például itt és itt.

Nincs buli fotó nélkül.  Mindenki szereti a vicces fotókat, úgyhogy készíts színes kartonokból fotókellékeket! Vágj ki kalap, trombita, szemüveg, bajusz formákat, és díszítsd ezüst alufóliával vagy aranyszínű csokipapírral. Rögzítsd a papírból készített dekorációt hurkapálcára és kész is a mókás partikellék.

Beöltözős buli

A csuda tudja, hogy mélyen legbelül mind színészek, primadonnák, vagy gyerekek vagyunk-e, de az tény, hogy mindenki szereti a jelmezes bulikat. Keress egy témát (pl. rajzfilmhősök, filmek, rock sztárok, nagy Gatsby, 90-es évek) és kezdődhet is az ötletelés, hogy ki milyen jelmezt húzzon magára.

 Szilveszteri buli gyerekekkel

A szilveszter legalább olyan felejthetetlen élmény gyerekekkel, mint nélkülük. Azért nem árt, ha készülsz pár játékkal, melyek vidámmá tehetik az újév köszöntését a kicsik és nagyok számára egyaránt!

A mi kedvencünk: óránként egy üveg

És nem, most nem az alkoholfogyasztásra gondolunk! Keríts befőttes üvegeket (vagy borítékokat, zacskókat, ami épp van otthon) és a party minden órájára rejts bele feladatot/kelléket/játékot.

Az üvegekre nyomj rá címkéket „Bonts ki 8 órakor” „Nyiss fel 9-kor” feliratokkal és máris van miért lesni az órát a gyerekeknek is.  Az, hogy óránként mennyi időt fogtok játékkal tölteni, az társaság- és hangulatfüggő, biztosan lesznek játékok, amelyekkel szívesen tölt egy teljes órát a csapat, és olyan is, amit 10 perc alatt lezavartok.

Néhány ötlet:

  1. Körkérdéses nosztalgiázás, üvegből kihúzott kérdésekkel:
  • Melyik (mese)film volt a kedvenced idén?
  • Mi volt számodra az év sláger dala? (El tudod énekelni? Hogy táncolsz rá?)
  • Melyik a kedvenc nyári eméked?
  • Emlékszel, mikor nevettél nagyon-nagyon?

A válaszadások sokszor sztorikba torkollnak, és ezekhez a többieknek is lesz hozzáfűzni valójuk.

  1. Őrülj meg és fújd a dudát, ahogy csak bírod!
  2. Kártyaparti
  3. Kacsintós gyilkos: Jelöljetek ki egy nyomozót, küldjétek ki a szobából és üljetek egy körbe. Válasszatok ki egy „gyilkost”, majd hívjátok be a nyomozót a kör közepére. A feladat: a gyilkosnak kinevezett játékos megpróbál a többiekre úgy rákacsintani, hogy a nyomozó ne vegye észre. A játékosok közül az, aki észreveszi, hogy rákacsintottak, az egy vérfagyasztó sikoly kíséretében a földre rogy. Ha nem sikerül a nyomozónak három gyilkosságig leleplezni a gyilkost, akkor új nyomozót és tettest kell delegálnotok.
  4. Szilveszteri fogadalmak: írjátok fel külön-külön cetlikre az összes fogadalmatokat (a gyerek le is rajzolhatják a sajátjukat), majd dobjátok be egy kalapba, húzzátok ki egyenként és próbáljátok együtt megfejteni, melyik fogadalom kié lehet. A vicc kedvéért írhattok bele lehetetlen és tréfás dolgokat is: pl. jövőre csak rózsaszín fejfedőt hordok majd.

Még több ötletet találtok a jatsszunk-egyutt.hu oldalon.

Dínom-dánom

A házibulik fontos része az étel és ital. Szilveszterkor vannak kötelező elemek, mint például a jövő évi gazdagságot garantáló lencse, vagy a virsli és persze kellenek sütemények, szendvicsek… Ezerféle ötletet és receptet találtok a neten. A legpraktikusabb, ha a meghívottakkal előre egyeztettek, hogy ki mit visz a buliba, így nem egyedül neked kell az ételek előállításának költségét és fáradtságát magadra vállalni.

Nosztalgia party

Ha nem akarsz nagy bulit csapni sok résztvevővel, akkor hívd át a legjobb barátnődet és tartsatok szilveszteri pizsi partit. Vegyétek fel valamelyik régi, nosztalgikus ruhátokat, sztorizzatok a múltbeli emlékekről, nézzetek régi videó felvételeket, fotókat.

Bárhogy is töltöd szilveszter éjszakáját, a lényeg, hogy jól érezd magad! Ehhez csak a megfelelő társaságot kell választani, akikkel jó érzés együtt elkezdeni az újévet.