A kicsik bőrének ápolása

A felnőttek bőrének pH-értékéről már írtunk korábban, de fontos beszélnünk a gyermekek bőréről is, hiszen bőrük igényeit megismerve tudjuk hatékonyan támogatni szervezetük első védelmi vonalát, a bőrüket.

Speciális bőrápolási igények

Az anyaméhben a magzatvíz pH-ja 8 körül van, de születés után a baktériumok miatt a babák bőrének pH-ja azonnal eltolódik savas irányba. Mivel azonban a hidrolipid réteg faggyúból is áll – és ez kisebb mértékben termelődik a babáknál-, ezért a babák és a gyerekek bőrének pH-értéke a 7-hez közelít, vagyis semleges kémhatású egészen a serdülőkorig. Ez különösen fontos információ a szülők számára, hiszen amíg a csecsemők bőrének tisztítása és ápolása során fokozottan figyelünk arra, hogy milyen termékeket használunk, addig az iskoláskorra már sok gyermek felnőttek számára fejlesztett tusfürdőt, sampont és bőrápolót használ – holott a bőre igényeinek az nem megfelelő. A gyermekek bőre vékonyabb, keskenyebb a szarurétege, a hám- és a kötő-szövet kapcsolata lazább – mindent összevetve bőrük sokkal sérülékenyebb, mint a felnőtteké. Ráadásul nagyobb a bőrük áteresztőképessége és a testfelületük testsúlyukhoz viszonyított aránya, mint a felnőttek esetében.

Épp ezért figyelembe kell vennünk bőrük érzékenységét és olyan termékeket kell választanunk, melyek nem akadályozzák bőrük fejlődését, megőrzik a bőr fiziológiai egyensúlyát, nem pusztítják el a bőr védőflóráját. Ehhez ajánlunk most néhány terméket, melynek mindegyike bőrbarát összetevőket tartalmaz, parabén- és színezékmentes, ásványi olajmentes, Ftalátmentes, alkoholmentes!

Gyengéd sampon, mely a könnycsatorna pH értékéhez igazodik

A BABÉ Gyermek Sampon  egy kíméletesen tisztító sampon csecsemők és kisgyermekek számára, akár mindennapos használatra. PH-értéke a könnycsatorna pH értékéhez igazodik, ezzel csökkentve az esetleges irritáció kialakulását, nem csípi a szemet, megkönnyítve a baba fürdetését. Gyengéden tisztít, miközben kondicionálja a hajat.

Enyhén savas kémhatással a koszmó ellen

A BABÉ Koszmó Sampon keratolitikus tulajdonságú kímélő sampon, mely progresszíven segít a koszmó eltávolításában. Szalicilsav és undecilénsav származék tartalma miatt enyhén savas kémhatással bír, ez szükséges ugyanis a koszmó legyőzéséhez.

Kíméletes bőrtisztítás

A BABÉ Fürdető bőrkímélő fürdető gél, mely tökéletes a csecsemők és kisgyermekek érzékeny bőrének napi tisztítására. Gondosan válogatott összetevői védik a bőrt és megőrzik annak természetes nedvességtartalmát. Kíméletesen tisztít, nem irritálja a szemet.

Tökéletes hidratálás

A BABÉ Gyermek Hidratáló Testápoló gyorsan felszívódó, lágy testápoló, mely kiválóan alkalmas a csecsemők és kisgyermekek bőrének mindennapos ápolására és hidratálására. 6-os pH-jának és kokumvaj-tartalmának köszönhetően segít megőrizni és megerősíteni a bőr természetes védő funkcióját.

Egészséges baba popsi

A BABÉ Gyermek Popsikrém a bőrön védőréteget képezve segít megelőzni a pelenkakiütést és a bőrirritációt. Gyermekorvosok és bőrgyógyászok által tesztelt könnyen felszívódó krém, hidratáló tulajdonságokkal. Tudományosan bizonyított új és hatékony aktív hatóanyagaival ápolja a bőrt és igazodik a babák és gyermekek bőrének pH-jához.