Ne csak a bőrödre gondolj, ha a kötőszövetek erősítéséről van szó!

Ha szóba kerül a kötőszövet erősítése, hajlamosak vagyunk az arcbőrünk feszességére gondolni. Na jó, sokaknak még a narancsbőr is eszébe jut…  Pedig sokkal többről van szó!

A kötőszövet a szervezet legősibb szövete, támogatja és összeköti a belső szerveket, hozzájárul a csontképzéshez, építi az érfalakat. Az inak és ízületek szintén kötőszövetek, melyek összekötik az izomzatot a csontokkal, így a jelentőségük vitathatatlan. És igen, a bőr feszességét, tartását is a kötőszöveti rostok biztosítják.

Kötőszöveteink kollagénrostokból épülnek fel, amelyet szervezetünk folyamatosan, különböző aminosavakból, vitaminok (A- és C-vitamin) és nyomelemek (szilícium) segítségével képes előállítani. A szilícium a kollagéntermelés egyik motorja, vagyis, ha a kötőszövetet akarod erősíteni, akkor szilíciumra van szükséged!

Szilícium a nélkülözhetetlen nyomelem

A szilícium pótolhatatlan szerepet lát el szervezetünkben. Amellett, hogy fontos építőeleme a csontoknak és kötőszöveteknek, részt vesz az immunfolyamatokban, és szükség van rá az optimális kollagén szintézishez is. Növeli a szövetek rugalmasságát és ellenálló erejét, emellett antioxidáns, sejtvédő és öregedés gátló, épp ezért a szilíciumbevitel elengedhetetlen a bőr megújulásához, az egészséges haj- és körömnövekedéshez is. Összefoglalva a szilícium a hosszú távú aktív egészségmegőrzés és vitalitás, valamint az öregedési folyamatok késleltetésének fontos anyaga. Hatásairól bővebben olvashatsz itt és itt.

Szervezetünk sokféle tünettel jelzi, ha csökken a szilícium szintje:

  • rossz vérkeringés
  • ízületi gyulladás, ízületi fájdalom
  • lassú sebgyógyulás
  • ráncok megjelenése
  • bőrszárazság
  • fénytelen körmök
  • gyenge, töredezett, elvékonyodott haj
  • csontritkulás
  • elkezdődik az elkerülhetetlen öregedés folyamata

A szilíciumot azonban csak kevés élelmiszer tartalmazza és a biológiai hasznosíthatósága ezekből az élelmiszerekből szűk határok között mozog. Épp ezért a szilíciumhiány egyre gyakrabban előforduló probléma, ráadásul a kor előrehaladtával csökken a szervezetben található szilícium mennyisége. 40 éves kor fölött már kiemelten fontos odafigyelnünk a szilícium pótlására!   Jó szilíciumforrás a köles, a zab, az árpa és a csalán.

Szilícium utánpótlás oldattal vagy tablettával

A szilíciumbevitelt növelhetjük szilíciumban gazdag étrendkiegészítőkkel is*. A Flexipure Original oldat bioaktivált szilíciumot és csalánt tartalmaz, a Flexipure Original tabletta pedig bioaktivált szilíciumot és C-vitamint. Mindkét étrendkiegészítő hozzájárul a szervezet szilícium ellátáshoz, ezáltal elősegíti valamennyi kollagéntípus kollagénszintézisét és hozzájárul a vitalitás megőrzéséhez, erősiti az immunrendszert, emellett újjáépíti, javítja és stimulálja a kötőszöveteket. Magas biológiai hasznosulásuknak köszönhetően hamar kifejtik hatásukat!

A Flexipure Original étrendkiegészítő oldat kúra nagyszerűen kiegészíthető a helyileg alkalmazható és lokálisan ható Flexipure Instant géllel, amely hármas hatást fejt ki egy lépésben: felszívódik, hat, helyreállít. Regenerálja és újraépíti a sérült területet: segít a sérülések regenerációjának gyorsításában, az ínhüvelygyulladás elkerülésében, és az izmok, inak, ínszalagok épségének megőrzésében. Természetes, szteroidmentes készítmény, amely gyorsan csillapítja a fájdalmat,  gyulladáscsökkentő hatású és elősegíti a porcmegújulást.

*Az étrendkiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és egészséges életmódot.