Puha, bársonyos kezek – a kézápolás 6 aranyszabálya

Hiába krémezed a kezed, folyton kiszárad? Vörös, száraz és húzódik? Ha selymesen puha kézre vágysz, akkor hat dologra érdemes odafigyelned!

Puha, bársonyos kezek – a kézápolás 6 aranyszabálya

Az időjárás sokféle megpróbáltatás elé állítja bőrünket. Tél végén egyszerre teszi próbára szabadon maradt bőrfelületeinket a hideg, a szél és a nap. Ráadásul a hosszú tél alatt, minden odafigyelésünk ellenére a vitaminraktáraink készletei is a végéhez közelednek.

A téli napokon kesztyűvel védtük a kezeinket, de ahogy langyosodik az idő, lekerülnek a kesztyűk és hideg reggelek, a tavaszi szelek szabadon támadhatják kezeinket. Mindennek tetejébe közeleg a tavaszi nagytakarítás ideje is, ami a legkülönfélébb vegyszerekkel és súrolóeszközökkel, fizikai erőkifejtésekkel és áztatásokkal kísérve ugyancsak nem bőrbarát elfoglaltság.

Négy tünet jelzi a kiszáradt kezet:

  • Érdes, egyenetlen bőrfelszín
  • A kézszárazságnak vannak fokozatai, így tél végén már sokszor szinte pikkelyesre szárad a bőr
  • A kezdeti kipirosodást berepedezés követi, sokszor vérzésig is fajulva.
  • Nagyon érzékennyé válik a bőrfelszín, minden érintés fájdalmas lehet.

Aranyszabályok a pihe-puha kezekért:

1. Használj kesztyűt!

Szerezz be vékonyabb kesztyűket a szabadban töltött időre, és ha hűvös, szeles idő van, bújtasd kezed kesztyűbe!

A takarításhoz, mosogatáshoz minden alkalommal húzz gumikesztyűt!

Puha, bársonyos kezek – a kézápolás 6 aranyszabálya

2. Kerüld a forró vizet!

Bármennyire is jól esik a hűvösebb időben a forró vizes kézmosás, válaszd inkább a langyos vizet, mert a forró vízzel eltávolítod a maradék lipid réteget is, ami természetes módon védi bőrödet.

3. Kézmosás után alapos szárítás!

Törölközővel gondosan itasd fel a vizet bőrödről, hiszen ha vizes marad a kezed, akkor sokkal könnyebben válik kirepedezetté, érdessé és szárazzá. Ha csak teheted, kerüld el a kézszárítókat!

4. Hagyd a kézfertőtlenítőt!

Bármilyen praktikus találmány is, hűvösebb időben ne használd, mert a benne található hatóanyagok extrém módon ki száríthatják kezeidet!

5. Radírozz!

A testradír és az arcradír bőrápolási rutinunk része, de valahogy a kézfej radírozása a legtöbbünknél kimarad ebből. A legjobb, ha nem túl durva bőrradírt használsz, olyat, amit testre és lábra is használnál. Az arcradír nem igazán jó erre a célra, mivel sokkal érzékenyebb bőrre tervezték, több hatóanyaggal, apróbb, kímélőbb szemcsékkel. Jó alaposan, akár könyékig dörzsöld át vele bőrödet, lehetőleg kellemesen meleg közegben, mert a meleg jobban megnyitja a bőr pólusait és hatékonyabbá teszi a bőrápolást.

6. Alaposan hidratálj!

A bársonyos kéz alapvető feltétele az alapos hidratálás. Válassz mélyhidratáló kézkrémet, ami gazdagon táplálja, regenerálja és hidratálja a kiszáradt kézfejeket! Kitűnő megoldás erre a Medimeto kézkrém, mely az olíva nedvességmegtartó tulajdonságának köszönhetően nyugtatja az irritált és gyulladt bőrt, míg a papaya gyengéden eltávolítja az elhalt hámsejteket, és fiatalítja azt – ezáltal kezed puha, sima es maximálisan hidratált lesz.

Ekcémára, pikkelysömörre és gyulladásra hajlamos bőr ápolására is alkalmas.

https://ceumedika.hu/termekek/test/kezkrem/medimento-kezkrem/

Puha, bársonyos kezek – a kézápolás 6 aranyszabálya

Ha megfogadod ezt a néhány tanácsot, garantáltan selymes, pihe-puha kacsókkal büszkélkedhetsz.