A C-vitamin csodát tesz a bőröddel!

Az immunrendszer működéséhez, a betegségek megelőzéséhez elengedhetetlen, hogy szervezetünk megfelelő C-vitamin készlettel rendelkezzen. Nem árt azt is tudnod, hogy a bőrünk is fokozottan igényli a C-vitamint!  

A C-vitamin csodát tesz a bőröddel!

Miért fontos a C-vitamin a bőrnek?

A C-vitamin nemcsak fokozza a szervezet fertőzésekkel szembeni ellenálló képességét, de nélküle kollagén sem képződik! Emellett a bőr kötőszövetének alapanyaga és az egyik legrégebben ismert nedvességmegtartó anyag, így a bőr hidratáltságának megtartásában is fontos szerepet játszik.  Hiányában csökken a bőr rugalmassága, tartása és a bőr végül szép lassan megereszkedik. Nagyon erős antioxidáns, védi a bőrt a káros környezeti hatásokkal szemben és a vérerek rugalmasságáért is felel – ezért a rosaceára hajlamos bőrrel rendelkezők számára különösen fontos.

A C-vitamin fogyasztása

A C-vitamin vízben oldódó vitamin, melyet a szervezetünk nem képes maga előállítani, ezért is kiemelten fontos, hogy folyamatosan, megfelelő mennyiségben pótoljuk. Remek természetes C-vitamin forrás például a savanyúkáposzta, a citrusfélék, a bogyós növények, a zöldség és főzelékfélék.

A C-vitamin csodát tesz a bőröddel!

A C-vitamin a bőrre is szuper hatással van, viszont hiába is étkezel vitamindúsan, a bevitt C-vitamin mennyiség nem növelni automatikusan bőröd C-vitamintartalmát is – ezért fontos, hogy kívülről, helyileg pótold a C-vitamint.

C-vitamin a bőrápolásban

Ha beépíted a C-vitamint a bőrápolási rutinodba, nem marad el az eredmény. A C-vitamin ugyanis nagyon erős antioxidáns, aktívan védi a sejteket a káros szabad gyökök ellen. Ezáltal támogatja a bőr fiatalságának, egészségének megőrzését, emellett segíti a kollagéntermelést is. Hatékony a pigmentfoltok ellen is, gyulladáscsökkentő hatással bír és fényvédővel kombinálva a nap káros sugarai ellen is véd. Egyszóval extra jó bőrápoló, egyszerre többféle bőrproblémára is kiváló.

Magas C-vitamin tartalmú bőrápolóra vágysz?

Akkor a BABÉ C-vitamin ampullára van szükséged! Stimulálja a bőrsejtek működését, fiatal és ragyogó bőrképet eredményezve. Az ampulla kiemelkedően magas, 10%-os koncentrátumban tartalmaz C-vitamint, mely antioxidánsként hozzájárul a bőrtónus kiegyenlítéséhez és segíti a kollagén termelődését.

A C-vitamin csodát tesz a bőröddel!