Az érzékeny bababőr ápolása, a bőrproblémák kezelése

A babák bőre speciális gondoskodást igényel, hiszen a kicsik bőre vékonyabb, mint a felnőtteké, ezért sokkal érzékenyebb a környezeti hatásokra.  Ráadásul a bőrproblémák a pihe-puha bababőrt sem kímélik, gondoljunk csak például a koszmóra vagy a bőrszárazságra. Mutatjuk, hogyan előzd meg, illetve kezeld az egyes bőrgondokat és melyek azok a termékek, amelyeket tényleg nyugodt szívvel használhatsz.

Speciális bőrápolási igények

A gyermekek bőre vékonyabb, keskenyebb a szarurétege, a hám- és a kötő-szövet kapcsolata lazább – mindent összevetve bőrük sokkal sérülékenyebb, mint a felnőtteké. Ráadásul nagyobb a bőrük áteresztőképessége és a testfelületük testsúlyukhoz viszonyított aránya, mint a felnőttek esetében. Épp ezért figyelembe kell vennünk bőrük érzékenységét és olyan termékeket kell számukra választanunk, melyek nem akadályozzák bőrük fejlődését, megőrzik a bőr fiziológiai egyensúlyát, nem pusztítják el a bőr védőflóráját. Figyelj arra, hogy bébi tisztálkodószerek és bőrápolók hipoallergének, természetes alapanyagúak legyenek és ne tartalmazzanak káros anyagokat, úgymint parabének, szilikonok, PEG, ftalát, MIT, fenoxietanol, ásványi olajok, etanol, szintetikus színezőanyag.

Kíméletes bőrtisztítás

A picik érzékeny bőrének napi tisztításához olyan terméket kell találnod, amely gyengéd és kíméletes, természetes és szappanmentes. Tökéletes választás a Nosko fürdető és sampon, amely támogatja a bőr természetes barrier funkcióját, nem bontja meg a savköpenyt. A termék 97%-ban természetes összetevőket tartalmaz: édesmandulatejjel, almakivonattal és phytofoammal védi az újszülöttek bőrét. SLS-mentes formula. Hipoallergén tulajdonságának köszönhetően nem csípi a szemet, és nem irritálja a bőrt. Újszülött kortól használható!

A bőtisztítás során fordíts különös gondot a bőrredők és hajlatok tisztán tartására! A cuki kis redőkben a nap folyamán összegyűlnek különböző szennyeződések (nyál, izzadság, ruhabolyhok, anyatej) és ezek könnyen irritációt válthatnak ki. A redők alapos tisztítását követően gondosan töröld szárazra ezeket a részeket!

Bőrápolás

Mivel a bébik faggyúmirigyei még fejletlenek és bőrük savas védőrétege még nem képes hatékonyan ellátni barrier funkcióját, ezért csecsemők bőre érzékenyen reagálhat a hidegre, a melegre, a szélre…  Épp ezért fontos, hogy a bababőrt speciálisan a kisbabák számára kifejlesztett bőrápolóval óvjuk, amely megvédik a környezeti hatásoktól.

Gazdagon tápláló Nosko testkrém 99%-ban természetes összetevőkből készült, mandula olajjal, avokádó olajjal, gyapotmag olajjal, édesmandulatejjel. Krémes formulája segíti a száraz bőr regenerálódását, megerősíti a bőr védekező képességét, bőrnyugtató és hidratáló hatással bír. Az érzékeny bőr védelmére kifejlesztett formulája azonnali komfort érzetet biztosít. Hipoallergén, újszülött kortól alkalmazható, testen és az arcon egyaránt.

A koszmó

A koszmó a faggyúmirigyek által termelt faggyúból és elhalt bőrsejtekből áll, elsősorban a fejtetőn, a kutacs környékén alakul ki, de sok esetben a szemöldök, a szemhéj és a fül mögötti területen is megjelenik. A koszmó gondos kezelése igen fontos, mert ha elhanyagoljuk, bakteriális- és gombás felülfertőzés alakulhat ki.
A hajas fejbőrön megjelenő koszmó eltávolítására és kialakulásának megelőzésére is kiváló a BABÉ Koszmó Sampon, amely progresszíven segít a koszmó eltávolításában, ápolja és gyengéden tisztítja a fejbőrt, miközben puhává és ragyogóvá varázsolja a hajat. Komplex módon hat: szalicilsav tartalmának köszönhetően gyengéden oldja le a felrakódásokat, undecilénsav származéka pedig a gomba ellen veszi fel a harcot és segít megelőzni a koszmó kiújulását.

Míg a BABÉ Koszmó Sampon a hajas fejbőrt ápolja, addig a Nosko koszmó elleni krém a fülek mögött, a tarkón, az orcán, a nyakon és a homlokon megjelenő koszmó eltávolítására és megelőzésére alkalmas. A Nosko koszmó elleni krém intenzíven hidratáló készítmény, mely elősegíti a hámlás megszűnését, felpuhítja a hámló bőrréteget és segíti annak leválását. 90%-ban természetes összetevőkkel, avokádó olajjal, gyapotmag olajjal, borágó olajjal és aloe verával segít a koszmó eltávolításában és nyugtatja az irritált bőrfelületet. Hipoallergén, újszülött kortól alkalmazható.

Atópiás bőr

Az atópiás dermatitisz tünetei 2-3 hónapos korban, hirtelen jelennek meg, jellemzően az arcon, a térden és a könyökön. Könnyen észrevehető: a csecsemő arcán és karján nagyon szárazzá és érdessé válik a bőr, kivörösödik, hámló, viszkető, hólyagszerű kiütések jelenhetnek meg rajta. Az első figyelmeztető jelek megjelenésekor azonnal el kell kezdeni tünetek kezelését, különben a panaszok fokozódni fognak.

Atópiás bőr esetén a BABÉ gyermek atópiás fürdető használatát javasoljuk. Vízmentes, koncentrált formulája 10% avokádó olajat és Omega 3, 6 és 9 esszenciális zsírsavat tartalmaz. Gyengéden tisztít, segít helyreállítani a bőr hidratáltságát, azonnali megkönnyebbülést nyújtva a száraz, húzódó bőr számára. A kíméletes bőrtisztítást követően speciális, megfelelő hatóanyagú testápolóval hidratáljuk a bőrt.  A BABÉ Atópiás testápoló intenzíven tápláló hatóanyagaival, Omega 3 és 6 esszenciális zsírsavtartalmával segít regenerálni a bőrt, enyhítheti a viszketést, az irritációt, csökkentheti a bőr feszülő érzetét.