Őszi hajhullás

Sajnos sokan tapasztalják, hogy ősszel nem csak a levelek szállingóznak a fákról, hanem a hajszállak is nagyobb számban hullanak, mint az év többi időszakában. Mutatjuk az okokat és a lehetséges megoldásokat is.

A szezonális hajhullás

Ahogy beköszönt az ősz, sokan panaszkodnak hajvesztésre.  Ha a szokásosnál több hajszálat látsz a hajkefén, a fürdőszoba padlón vagy a zuhanykabinban, ne ess rögtön pánikba! Normális, egészséges mennyiségnek számít napi 50-100 hajszál elvesztése, s bár ez igen látványos mennyiség – különösen hosszú haj esetén – még sincs mindig ok az ijedtségre, hiszen ez a hajszálak megújulási ciklusának része. Komolyabb gondra csak akkor kell gyanakodnod, ha többet veszítesz napi 50-100 hajszálnál, és a kihullott szálak helyére nem nőnek újak, vagyis hajritkulást tapasztalsz. Ha ez történik, vizsgáld meg fejbőrödet, hogy egyenletes vagy foltos hajhullással állsz-e szemben és fordulj bőrgyógyászhoz.

Legjellemzőbb okai

Sok minden áll az őszi hajhullás hátterében, mutatjuk a legjellemzőbbeket:

– Ahogy beköszönt az ősz és csökken a hőmérséklet, kevesebb a napos órák száma és a munka-gyereknevelés több feladatot és stresszt ró ránk, úgy leszünk egyre lehangoltabbak, erőtlenebbek és borúlátóbbak. Ez pedig sajnos nyomot hagy nemcsak a bőrünkön, hanem a hajunkon is.

– Jellemző ok a kevesebb folyadék- és vitamin bevitel is. A nyári hónapokban a meleg miatt több folyadékot viszünk be a szervezetünkbe, ennek mennyisége ősszel csökken. Akárcsak a vitaminbevitelünk, hiszen a nyári friss gyümölcsök vitaminkoncentrációja nagyobb, mint az ősszel elérhető üvegházban, fóliasátorban nevelteké, vagy éppen hosszú utat megtett gyümölcsöké. Vagyis ilyenkor kevesebb vitaminhoz jutunk.

– A nyári napsütés és a vízparton, vízben töltött órák rongálják a hajat, így, ha nem figyelünk tincseink regenerálására, már károsodott hajjal lépünk a szeptemberbe.

Mit lehet tenni?

Több fronton kell felvenned a harcot! Az okokból logikusan következnek a megoldás lépései is:

Figyelj a megfelelő folyadékbevitelre és segíts szervezetednek D-vitamin-fogyasztással, de fontos lehet a keratin, a hialuronsav, a B-vitaminok, a zsírban oldódó vitaminok és a szilícium pótlása is. Javasoljuk a bioaktivált szilícium tartalmú Flexipure étrendkiegészítő oldat fogyasztását, hiszen a szilícium segíti a vitaminok és nyomelemek gyorsabb és hatékonyabb felszívódását, valamint hozzájárul a haj, a bőr és a köröm egészségéhez is.

Vedd fel a harcot a tartós stressz, a szorongás, a feszültség, megoldatlan lelki problémák ellen! S bár ezek megoldása igényli a legtöbb időt és energiát, de hosszú távon sok problémának inthetsz búcsút leküzdésükkel.

Tüneti kezelés

Amellett, hogy a hajhullást előidéző okok ellen megteszed a szükséges lépéseket, érdemes a tüneti kezeléssel is foglalkoznod. Jó hír, hogy a Long4Lashes Hajápoló csomag segít megelőzni és kezelni a hormonális, a vitaminhiányos étrend, sőt, a stressz okozta hajhullást is. A Long4Lashes Hajnövekedést serkentő szérum növeli a véráramlást a szőrtüszőkben, ezáltal a tápanyagok gyorsabban szívódnak fel, így megakadályozható a hajhullás és a hajritkulás. Erősíti a hajszálakat, erősíti a szőrtüszőket, serkenti a hajhagymákat, elősegíti hajnövekedést. A Long4Lashes Hajhullás elleni sampon pedig segít erősíteni a gyenge és töredezett hajat és megvédeni azt a hajhullástól.

A Long4Lashes Hajápoló csomag rendszeres használatának eredménye:

  • 76%-kal kevesebb hajvesztés
  • 90%-kal erősebb haj
  • 86%-kal kevesebb töredezett haj
  • 86%-kal fényesebb hajkorona
  • 86%-kal csökkentett fejbőr irritáció.

Ha pedig a BABÉ márka lojális és elkötelezett rajongója vagy, akkor a BABÉ Energizáló samponra van szükséged! Ez a kimondottan a hajhullás ellen fejlesztett készítmény hatékonyan segít megakadályozni a genetikai, diffúz és a foltokban történő hajhullást. Bármilyen típusú fejbőrre alkalmazható, erősítő és revitalizáló tulajdonságának köszönhetően egészségesebbé teszi a hajat, serkenti a növekedését és növelheti a volumenét.